Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Με Αναγνωστόπουλο συναντήθηκε στο Μεσολόγγι ο Μάριος Σαλμάς

Χρόνια ζητήματα του Μεσολογγίου στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Μεσολογγίου με τον Υφυπουργό Υγείας


Η προώθηση λύσης στα ζητήματα της αναπαλαίωσης του Παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, της απαλλοτρίωσης των ακινήτων που βρίσκονται μπροστά από το μνημείο της Πύλης, η ύδρευση του δ.δ. Αγίου Γεωργίου και η εξυγίανση του προσωρινού οικισμού των τσιγγάνων στο Μεσολόγγι αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά και του δημάρχου Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλου σε συνάντηση που είχαν χθες στο Μεσολόγγι.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του 3ου Παιδικού Σταθμού Μεσολογγίου, αφού λίγο νωρίτερα ο Μάριος Σαλμάς και ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος παρακολούθησαν στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παύλου τον προληπτικό εμβολιασμό δεκάδων τσιγγανόπουλων από την κινητή μονάδα του Υπουργείου Υγείας. Ο εμβολιασμός έγινε σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.
Ακολούθως, ο υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του 3ου Παιδικού Σταθμού και του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μεσολογγίου εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την ποιότητα των εγκαταστάσεων και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

«Χαίρομαι που η συνάντησή μας γίνεται σε πεδίο μάχης» είπε ο κ. Σαλμάς απευθυνόμενος στον δήμαρχο Μεσολογγίου και συνέχισε: «βρισκόμαστε εδώ για το πρόγραμμα εμβολιασμού για τα τσιγγανόπουλα. Γνωρίζω ότι σαν γιατρός έχεις προσφέρει πάρα πολλά σ’ αυτή την ευπαθή κοινωνική ομάδα από τη θέση σου στο ΚΥ και τις υγειονομικές επιτροπές παλαιότερα και τώρα ως δήμαρχος. Ως γιατροί και οι δύο γνωρίζουμε τον πόνο και τις ανάγκες των ανθρώπων και γι’ αυτό δίνουμε την ψυχή μας για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να κατασκευάσει το Υπουργείο σε συνεργασία με το δήμο στο Μεσολόγγι ένα πρότυπο Ιατροκοινωνικό Κέντρο για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω του ΕΣΠΑ, μια δράση για την οποία ζητούμε την συνδρομή σας».

Ο κ. Σαλμάς αναφερόμενος στα θέματα που του έθεσε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπογράμμισε: «Από τη θέση του υφυπουργού προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στην επίλυση θεμάτων του δήμου της Πρωτεύουσας του νομού και πιστεύω ότι θα πετύχουμε λύσεις σε ζητήματα που θα ιεραρχήσουμε. Ήδη προωθείται η ένταξη του ιστορικού τείχους στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Έτσι η απαλλοτρίωση των ακινήτων θα γίνει πιο εύκολα και σας υπόσχομαι ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ασχοληθώ με το Παλαιό Νοσοκομείο. Όσον αφορά την ύδρευση του Αγίου Γεωργίου θα προσπαθήσω για την ένταξή του στο πρόγραμμα Θησέας».
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κατά την συνάντηση ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Σαλμά για τα προαναφερόμενα θέματα και τις ενέργειες που έχει προβεί η δημοτική αρχή ζητώντας την ενεργή συμπαράσταση του υφυπουργού και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την συνεργασία που είχαν.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Είχαμε τη δυνατότητα σήμερα να ενημερώσουμε τον συντοπίτη μας υφυπουργό Υγείας τον συνάδελφο στην Ιατρική Μάριο Σαλμά, ύστερα από ιεράρχηση που κάναμε, για κορυφαία ζητήματα της πόλης του Μεσολογγίου για τα οποία μεθοδικά η δημοτική μας αρχή προωθεί την επίλυσή τους. Συγκεκριμένα ενημέρωσα τον κ. Σαλμά για την επιτακτική ανάγκη χρηματοδότησης του δήμου για την απαλλοτρίωση της Πύλης, για την αναπαλαίωση του Παλαιού Νοσοκομείου και για την ένταξη στον Θησέα της ύδρευσης του Αγίου Γεωργίου.
Ο κ. Σαλμάς έγινε κοινωνός της σοβαρότητας των ζητημάτων αυτών και μας υποσχέθηκε την ενεργή του συμπαράσταση στην προώθηση λύσης.
Δεν θα πρέπει να παραλείψω να αναφερθώ ότι ως Δήμος υιοθετούμε μια άλλη πρωτοβουλία του Υφυπουργού Υγείας για κατασκευή στο Μεσολόγγι Ιατροκοινωνικού Κέντρου για τις ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας. Πρόκειται για μια αναγκαία κοινωνική δομή που ευελπιστούμε ότι θα γίνει σύντομα στην πόλη μας μέσω του ΕΣΠΑ και με την συνεργασία του δήμου μας και του υπουργείου Υγείας».