Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Ο Απόστολος Κούστας συνεχίζει το «ταξίδι» του στις ΗΠΑ







Μια ακόμη πρόσκληση για να εκθέσει έργα του στις ΗΠΑ αποδέχτηκε ο συμπολίτης μας χαράκτης Απόστολος Κούστας, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της εκθέσεως «Φως από το Σκοτάδι», στο Harman Center for the Arts στην Ουάσιγκτον, από τις 16 Μαρτίου έως και τις 4 Απριλίου.
Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Κούστας αποδέχτηκε την πρόταση του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Αλέξανδρου Μαλλιά και θα εκθέσει έργα του, στον εκθεσιακό χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αμερικανική Πρωτεύουσα από τις 6 Απριλίου, έως και τις 4 Μαΐου 2009.
Όσον αφορά την έκθεση που συνεχίζεται στο Harman Center for the Arts και τελεί υπό την αιγίδα του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον αυτή έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης, τόσο από την ελληνική ομογένεια, όσο και από Αμερικανούς πολίτες που την επισκέφτηκαν.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα του Απόστολου Κούστα που αναπαριστούν μνήμες του Αιγαίου με σχήματα και σύμβολα από τη γεωμετρική εποχή και τα κλασσικά χρόνια.
Στα εγκαίνια της έκθεσης μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και οι Ανώτατοι Δικαστές Ruth Ginsburg και Samuel Alito, ο διευθυντής του παραρτήματος Νέας Υόρκης του Ιδρύματος Ωνάση Πρέσβης Λουκάς Τσίλας, ο γνωστός κριτικός θεάτρου Peter Marks και πολλοί άλλοι.
Να σημειωθεί η έκθεση διοργανώνεται στο Harman Center for the Arts στο πλαίσιο των δεσμών συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ φορέων της Ελλάδας με το Shakespeare Theatre και τους στηρίζουν η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, το Ίδρυμα Ωνάση και η επιτροπή επιφανών μελών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, Doric Column.
Παράλληλα με την έκθεση χαρακτικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού πολιτισμού, παρουσιάστηκε η τραγωδία του Ευριπίδη «Ίων».