Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας

“Αδιαπραγμάτευτη πολιτική μας δέσμευση είναι να πάμε την Ελλάδα μπροστά”
5 χρόνια διακυβέρνηση από την Νέα Δημοκρατία
Έχοντας επετειακό χαρακτήρα για τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου στο Μεσολόγγι, η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας, παρουσία των βουλευτών Βασίλη Μαγγίνα και Δημήτρη Σταμάτη, του περιφερειάρχη του κόμματος στο νομό Ανδρέα Βιτουράτου, του τομεάρχη Ν. Κέφη, του μέλους της Κ.Ε. και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Γιάννη Τσιτσέλη, του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Λάμπρου Δημητρογιάννη καθώς και στελεχών του κόμματος στο νομό.
Ο πρόεδρος Γιώργος Σιορίκης μεταφέροντας το μήνυμα του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρη Ζαγορίτη, σημείωσε επίσης πως “...συμπληρώθηκαν πέντε (5) χρόνια διακυβέρνησης από την παράταξη που υπηρετούμε και διακονούμε όλοι για πολλά πολλά χρόνια, αφιερώνοντας ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας.
Πέντε (5) χρόνια διακυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, τον ηγέτη που πιστέψαμε, πιστεύουμε και θα πιστεύουμε.
Τον ηγέτη που εμπιστεύεται το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, που με σύνεση, υπευθυνότητα αλλά και αποφασιστικότητα οδηγεί τη χώρα σε δύσκολους καιρούς για όλη την ανθρωπότητα. Τον ηγέτη που ευχόμαστε και φιλοδοξούμε και επιδιώκουμε να έχουμε σύντομα κοντά μας”.


Παράλληλα, ο Γιώργος Σιορίκης αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της ΝΟΔΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι οποίες αφορούν επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για την διασφάλιση της λειτουργίας του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, επίσκεψη στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όπου αφενός μεν υποστηρίχθηκε πρόταση για ένταξη του Νομού μας σε δύο προγράμματα από τα οποία θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη για τους Αγρότες, αφετέρου συζητήθηκαν οι παράμετροι της μελέτης (που συνέταξε η Π.Δ.Ε.) που αφορά το έργο “ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΔΙΑΔΟΣ ΚΑΤΩ ΑΧΕΛΩΟΥ”.


“Στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία, έγιναν πολλά σε όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής δράσης” σημείωσε στην ομιλία του ο Βουλευτής Βασίλης Μαγγίνας, τα οποία όμως αντί άλλης διαχείρησης το μόνο που δέχθηκαν ήταν μια πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά άδικη κριτική. Εκτιμώντας πως δεν θα υπάρξουν για την χώρα μας οδυνηρές συνέπειες από την παγκόσμια οικονομική κρίση, σημείωσε επίσης πως για την κυβέρνηση αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα θέμα εκλογών, ενώ κάθε προσπάθεια “εκλογολογίας” προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, συντηρείται με μια και μοναδική σκοπιμότητα, όπως είναι αυτή της κάλυψης των μεγάλων εσωκομματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Για τα όσα δε εξαγγέλει κατά καιρούς ο αρχηγός της, τα χαρακτήρισε ως “αλόγιστες και ανεύθυνες παροχές” που αποτελούν “υποσχέσεις πάντων προς πάντες”.


Ο Δημήτρης Σταμάτης αναφέρθηκε στις πρόσφατες ευνοϊκές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την αγροτική οικονομία και την στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, ενώ παράλληλα σημείωσε επίσης ότι το έργο που έχει παραχθεί από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είναι αδιαμφισβήτητο. Σε όλη αυτή την πορεία των πέντε χρόνων σημείωσε ο βουλευτής, η σημερινή κυβέρνηση ήταν εκείνη που τόλμησε και είχε το πολιτικό θάρρος να δει τα όποια λάθη έγιναν, να τα αναγνωρίσει και να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της. Εν αντιθέσει φυσικά με την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μονίμως και διαρκώς “ξεχνά” σωρεία σκανδάλων της εποχής της, με κορυφαίο αυτό του Χρηματηστηρίου.


“Έχουμε επιχειρήματα, έργο και δραστηριότητα” επεσήμανε ο βουλευτής, σημειώνοντας παράλληλα πως οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού βρίσκονται διαρκώς κοντά στους πολίτες, αντιμετωπίζοντας συνολικά τα ζητήματα του νομού.


Επίσης, στην συνεδρίαση συμμετείχαν με σύντομες ομιλίες τους ο περιφερειάρχης του κόμματος στο νομό Ανδρέας Βιτουράτος, ο τομεάρχης Ν. Κέφης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λάμπρος Δημητρογιάννης και η Γραμματέας Χρύσα Νούλα, ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τοποθετήσεις στελεχών.


Παρά το γεγονός πως λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, χαιρετισμό απέστειλαν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς καθώς και ο βουλευτής Σπήλιος Λιβανός.