Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μια ακόμη δομή του "Παναγία Ελεούσα" δημοπρατήθηκε

Ένα σημαντικό έργο προνοιακής υποδομής για την Αιτωλοακαρνανία, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1.410.000 ευρώ, παίρνει οριστικά τον δρόμο της υλοποίησης, ικανοποιώντας ένα πολύχρονο αίτημα των φορέων της περιοχής.
Χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, δημοπρατήθηκε το έργο της ανέγερσης στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης – Οικοτροφείου του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», στη θέση Ψηλογέφυρο του Δήμου Αγρινίου. Πρόκειται για την κατασκευή διώροφου κτιρίου (με υπόγειο) στο οποίο θα φιλοξενούνται άτομα με αναπηρία. Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το κτίριο του Οικοτροφείου έχει εμβαδόν 8.468 τετραγωνικά μέτρα.



Το έργο αφορά την ανέγερση κτιρίου, την περίφραξη του οικοπέδου και την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Όπως σημείωσαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος το κτίριο προβλέπεται να διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές για την φιλοξενία των ατόμων με αναπηρία και φυσικά να πληρεί το σύνολο των σύγχρονων προδιαγραφών για την άνετη διαμονή και ασφάλεια των φιλοξενουμένων.
Το κτίριο, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, θα αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 237 τετραγωνικών μέτρων το οποίο θα χρησιμεύει για κύριες χρήσεις (χώρος εισόδου και υποδοχής, τραπεζαρία, κουζίνα, κοιτώνας κ.α), από τον πρώτο όροφο εμβαδού 258 τετραγωνικών μέτρων στον οποίο θα περιλαμβάνονται πέντε κοιτώνες με τουαλέτες ΑμεΑ, εξωτερικός υπαίθριος χώρος κ.α. και από υπόγειο, εμβαδού 163 τετραγωνικών μέτρων το οποίο θα χρησιμεύει για βοηθητικές χρήσεις όπως η εγκατάσταση ιματιοθήκης, πλυντηρίου και στεγνωτηρίου, μηχανοστάσιο, λεβητοστάσιο, τρείς αποθήκες, δεξαμενή πετρελαίου κ.α.   
«Προχωρούμε ένα βήμα μπροστά και απαντούμε στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας, με υποδομές που έρχονται να καλύψουν κενά και να υπηρετήσουν τον στόχο της ανάπτυξης, της πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «κάθε φορά που ένα έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ ακολουθεί την πορεία του τα οφέλη για την Δυτική Ελλάδα είναι πολλαπλά και οι πόροι αξιοποιούνται στο έπακρο