Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Oι επτά μήνες έγιναν τέσσερις αγωνιστικές!


episodia thermios apollon - medeon katounas 0-1 by koukos_81




Τελικά μπορεί κανείς να κάνει τα αυτονόητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Μάλλον η απάντηση είναι όχι. Μόλις πριν λίγους μήνες ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός Τύπος εκθείαζε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Αιτωλ/νίας κ. Τ. Παπαχρήστο κατόπιν εισήγησής του να προβεί στην αναβολή των επόμενων αγωνιστικών μέχρι την λήψη απόφασης από την Πειθαρχική Επιτροπή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε αγώνα για τα PLAY-OFFS της Α2’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, μεταξύ των σωματείων ΝΕΟΣ ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ. Τραγελαφικές εικόνες μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας και είχαν αναφερθεί στο συμβάν το σύνολο των αθλητικών ιστοσελίδων της χώρας μας.



Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ και ήταν καταπέλτης κατά του εμπλεκομένου σωματείου ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ενώσεως, τα μέλη της οποίας παρεμπιπτόντως δεν αμείβονται, επέβαλε στο σωματείο ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ποινή αποκλεισμού 7 μηνών από κάθε επίσημο και φιλικό αγώνα και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, απόφαση που χαιρετήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους του ποδοσφαίρου. Όμως, όπως έλεγε ο Γάλλος συγγραφέας Λα Ροσφουκώ (1613-1680) «Η υποκρισία είναι τα λύτρα που πληρώνει η αμαρτία στην αρετή».
Το σωματείο ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ, δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ, προσέφυγε στη δευτεροβάθμια επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο., τα μέλη της οποίας αμείβονται, η οποία και αποφάσισε, με εισηγητή τον δικηγόρο κ. Ανδριανόπουλο, όπως το πρόστιμο των 1.000 ευρώ παραμείνει και η ποινή αποκλεισμού 7 μηνών να μετατραπεί σε ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στο γήπεδό του το σωματείο ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ για 4 αγωνιστικές.
Οι ερμηνείες για την παραπάνω απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της Ε.Π.Ο., στην οποία προεδρεύει ο κ. Αθανάσιος Θέμελης, είναι δικές σας.
Εγώ μια απορία θα θέσω μόνο για την απόφαση αυτή. Τι ελαφρυντικά προέκυψαν έτσι ώστε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. να αλλάξει και να τροποποιήσει την ποινή;

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Μεδεών Κατούνας, Θεόδωρος Πανέτας σε γραπτή του δήλωση σημειώνει:
«Όλες οι αιτιάσεις και οι κατηγορίες απέναντι στην ομάδα έχουν καταπέσει και αποδείχθηκε περίτρανα το μέγεθος και η σημασία των πράξεων για την ιστορική ομάδα της Κατούνας. 
Η ΕΠΟ μας δικαίωσε πανηγυρικά και  τώρα ήρθε η ώρα η τοπική ΕΠΣΝΑ να αποκαταστήσει το δίκαιο , να σεβαστεί την προσπάθεια των παιχτών και της διοίκησης και να δώσει την δυνατότητα στο αυτονόητο .  Να διεκδικήσει  η ομάδα μας  την άνοδο της για την οποία τόσο παλέψαμε την χρονιά που πέρασε στα γήπεδα και την οποία με τόσο άδικο και μεθοδευμένο όπως αποδείχθηκε τρόπο στερηθήκαμε!
Κατανοούμε την πίεση που ασκήθηκε στους παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου , στον τύπο και την τοπική κοινωνία αλλά αναγνωρίζουμε και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν για να εμφανίσουν την ομάδα ως τον "αποδιοπομπαίο  τράγο"  του τοπικού ποδοσφαίρου
Πλέον είναι ξεκάθαρο πως η ΕΠΣΝΑ πρέπει στις επόμενες κιόλας ώρες  να προβεί στις νόμιμες ενέργειες και να αποκαταστήσει το κύρος της ομάδας . Μετά την απόφαση της ΕΠΟ  διεκδικούμε τα μπαράζ ..την επανάληψη των αντικανονικά διεξαγόμενων αγώνων κατάταξης με την συμμετοχή της ομάδας μας ή σε αντίθετη περίπτωση να αποφασισθεί η άνοδος μας στην Α1 Κατηγορία ερασιτεχνική ως υπεράριθμη ομάδα. 
Φυσικά όπως διεκδικήσαμε την δικαίωση μας και την πετύχαμε θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία δια της νομικής οδού για να φτάσουμε στην τελική δικαίωση που δεν θα είναι άλλη από την άνοδο της ομάδας!»

Με πληροφορίες από το soccer plus