Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Φαραντούρη - Ιωαννίδης απόψε στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων

Η εναρκτήρια εκδήλωση του 25ου Φεστιβάλ του Αρχαίου θεάτρου των Οινιάδων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/7 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»  στην Αθήνα. Η εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας από την 25χρονη διαδρομή του Φεστιβάλ, προβολή οπτικοακουστικού υλικού (το οποίο μοιράστηκε ως DVD στους παρευρισκομένους), καθώς και συνέντευξη τύπου.
Σήμερα Σάββατο 9 Ιουλίου ανοίγει ο κύκλος των εκδηλώσεων στο χώρο του αρχαίου θεάτρου με την συναυλία αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο, με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.
Στην εκδήλωση της Αθήνας στην συνέντευξη εισηγήσεις έγινα από τους: Σταύρο Μπένο, Πρόεδρο του Σωματείου για την προστασία και ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων ''Διάζωμα'', Παναγιώτη Κοντό, πρ. Γενικό Γραμματέα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελισάβετ Σερπετή, Αρχαιολόγο και υπεύθυνη ανασκαφής του Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων και το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη.  Το Συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ.  Κ. Καραγκούνης,  ο Πρόεδρος των "Απανταχού Κατοχιανών" Π. Καλατζής καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ο Γ.Γ.  της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας Γ. Καζάνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής Π. Μπαγιώργας, ο Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου Κ. Καρκανίας, η Πρόεδρος των Νεοχωριτών Σ. Γιακοπούλου και ο Πρόεδρος Λαογραφικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χ. Σιάσος.