Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Στο Ναύπλιο η έκθεση «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την Χαρακτική» από την Πινακοθήκη Μοσχανδρέου


Η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου  «ταξιδεύει»  με δύο εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, με την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων Ναυπλίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 στις  8.30 το βράδυ, στην αίθουσα ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ στο Ναύπλιο, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Σπυρίδωνος Τρικούπη «Οι Σωζόμενοι Λόγοι» που για πρώτη φορά επανεκδόθηκε από το 1836 από την Πινακοθήκη Μοσχανδρέου.    Για το βιβλίο θα μιλήσουν  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Πάνος Κατσούλης,  ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Παναγιώτης Αναγνωσταράς και ο ιδρυτής της Πινακοθήκης, Χρήστος Μοσχανδρέου.Αμέσως μετά στον ίδιο χώρο του ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ θα εγκαινιασθεί η εντυπωσιακή έκθεση  «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την Χαρακτική»  που πρωτοπαρουσιάσθηκε στο Μεσολόγγι τον περασμένο Σεπτέμβρη στους χώρους της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου και τον Μάρτιο του 2011 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα  με εντυπωσιακή επιτυχία.
Η έκθεση θα λειτουργήσει καθημερινά έως την Παρασκευή  5 Αυγούστου 2011 με ώρες λειτουργίας  09.00 – 13.30 το πρωί και 6 – 8 το βράδυ. 


Δωρεά στην Παπαχαραλάμπειο  Βιβλιοθήκη από την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου
Επίσης τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 στο Αρχοντικό Μπότσαρη στη Ναύπακτο, σε μια σεμνή τελετή, παραδόθηκαν μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλ/νίας, έγγραφο αρχειακό υλικό που αφορά την κατασκευή της Παπαχαραλάμπειου Δημόσιας Βιβλιοθήκης στη Ναύπακτο.
Το υλικό αφορούσε επιστολές ανάμεσα στον ευεργέτη Δημ. Παπαχαραλάμπους  και του αρχιτέκτονα του έργου καθώς επίσης τηλεγραφήματα και αρχιτεκτονικά σχέδια. Το υλικό παρέδωσε η υπεύθυνη της Πινακοθήκης , Όλγα Στεφανάτου στον πρόεδρο του συμβουλίου της Παπαχαραλάμπειου Δημόσιας Βιβλιοθήκης,  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιεροθέο, παρουσία του δημάρχου Ναυπακτίας, Γιάννη Μπουλέ.