Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μέχρι 26 Μαΐου η έκθεση "ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΔΟΙ" στη ΔΙΕΞΟΔΟ


Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου στο Μεσολόγγι, η έκθεση "ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΔΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ" που παρουσιάζεται στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της Διεξόδου, στo πλαίσιo των Γιορτών Εξόδου 2013 του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. 
Την έκθεση, μέχρι σήμερα, έχουν επισκεφθεί χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα, πάμπολλες είναι και οι καθημερινές εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, από τα σχολεία όχι μόνο του Νομού μας αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα.
Μέσα από 40 πρωτοποριακά, για Ιστορικό Μουσείο, έργα χαρακτικής, ζωγραφικής και  φωτογραφίας καθώς επίσης και από κατασκευές και video art, που δημιούργησαν 20 φοιτητές και οι 3 καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται, με καλλιτεχνική ματιά, η ασύλληπτη για ανθρώπινο νου απόφαση της Εξόδου, της ηθελημένης δηλαδή συναπόφασης της πορείας προς τον θάνατο.



Ένα μικρό, μόνο, δείγμα των παρουσιαζόμενων έργων, παρατίθεται τόσο στην ιστοσελίδα του Μουσείου όσο και στη σελίδα στο facebook, όπου έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες από τα έργα και video από οργανωμένες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις μαθητών. 
Η έκθεση λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, μέχρι τις 26 Μαΐου 2013, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απο 11 το πρωί εως 1 το μεσημέρι και απο 7.30 το απόγευμα εως 9.30 το βράδυ, ενώ για εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε οργανωμένες επισκέψεις μαθητών, (η έκθεση) λειτουργεί καθημερινά, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, με την υπεύθυνη επιμελήρια του Μουσείου στο  26310 51260.