Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η δεοντολογία επιβάλει την παραίτηση του προέδρου της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ


«Το κράτος δεν κομματικοποιείται, το κόμμα δεν κρατικοποιείται» είχε δηλώσει το 2004 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο συνέδριο της ΝΔ, λίγες μέρες μετά της ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, από τη ΝΔ.
Μια εξαγγελία που σε γενικές γραμμές τηρήθηκε, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αφού είναι γνωστό ότι τα τότε στελέχη της κομματικής οργάνωσης του νομού ( πρόεδρος ΝΟΔΕ, κλπ.) δεν έλαβαν κυβερνητικές θέσεις. Και δεν έλαβαν θέσεις, διότι τήρησαν τη θέση του Κ. Καραμανλή και δεν επιζήτησαν θέση.
Αφορμή, για την παραπάνω αναφορά, αποτελεί η χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, κατά την οποία υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των μελών, που είχε ως αιτία, την επιλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ, Κώστα Σύρρου, να επιζητήσει και να πετύχει τον ορισμό του, ως μέλους της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας, που ίσως τον οδηγήσει στη συνέχεια στην προεδρία του οργάνου.



Ανεξάρτητα του τι θα συμβεί, δηλαδή αν εκλεγεί η όχι πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  θεωρούμε ότι η δεοντολογία επιβάλει την υποβολή παραίτησης από το κομματικό αξίωμα του κ. Σύρρου, για ευνόητους λόγους…
Όπως επίσης επιβάλεται και η λήψη πειθαρχικών κυρώσεων για τα "θερμόαιμα" μέλη της ΝΟΔΕ...