Με αφορμή την για δεύτερη κατά σειρά ακύρωση συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τις δομές δημόσιας υγείας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας από τον υπουργό κ. Λικουρέντζο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για δεύτερη συνεχόμενη φορά πληροφορηθήκαμε από το γραφείο του Υπουργού Υγείας, ότι δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην ολομέλεια της βουλής, ώστε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση, που έχουμε καταθέσει για την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο υπουργός επικαλέστηκε φόρτο εργασίας τη στιγμή που οι δομές υγείας στο νομό εγκλωβισμένες στις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης οδεύουν προς κατάρρευση. Ουσιαστικά, η όποια λειτουργία τους στηρίζεται κυρίως στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και στην υπομονή των ασθενών.
Στην Ελλάδα της κρίσης αυξάνεται δραματικά το ποσοστό των ασφαλισμένων, οι οποίοι στρέφονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την φροντίδα της υγείας τους. Το πρόταγμα, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι η οργανωμένη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, η επαρκής στελέχωση των δομών υγείας, η αναγκαία ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους πολίτες, η δωρεάν πρόσβαση σε ανέργους , απόρους, χαμηλοσυνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες, η ακύρωση του νόμου 4052/2012 που προβλέπει τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων και όχι η ανηλεής επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο έτσι και αλλιώς, βρίσκεται υπό κατάρρευση. Είναι απαραίτητο λοιπόν η όποια φροντίδα από πλευράς υπουργείου να στρέφεται, στην ουσιαστική στήριξη υποδομών και εργαζόμενων στο χώρο της υγείας και όχι στην δημιουργία εικονικών εντυπώσεων για την πραγματική κατάσταση του ΕΣΥ.
Είναι φανερό πως γίνεται προσπάθεια ο διάλογος, να μεταφέρεται πίσω από τις κλειστές πόρτες των υπουργείων με τους συγκυβερνητικούς βουλευτές να προσπαθούν να μετριάσουν τις ευθύνες τους για τη συμμετοχή τους στο κυβερνητικό σχήμα. Και παράλληλα ο υπουργός να μιλάει στο λαό από τα ΜΜΕ και μόνο.
Ο προβληματισμός μας δεν είναι για το αν όντως έχει ή όχι φόρτο εργασίας ο κύριος υπουργός, δεν έχουμε άλλωστε λόγο να μην τον πιστέψουμε, θέλουμε όμως να θέσουμε το ζήτημα της κατεύθυνσης του έργο, το οποίο με τόσο ζήλο επιτελεί αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτό ουσιαστικά δεν ελέγχεται μέσα από την υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Οι έλληνες πολίτες ζητούν δημοκρατία και πιστεύουν σε αυτή το ίδιο απαιτούν και από τους εκπροσώπους τους στη κυβέρνηση και το κοινοβούλιο.»