Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Δεν παραιτήθηκε τελικά ο Αρ. Καβάγιας από το Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου...


Ένα απτό δείγμα γραφής του τρόπου αντίληψης και διαχείρισης των πραγμάτων, στο δήμο Μεσολογγίου είναι ο τραγέλαφος που καταγράφεται σε δυο θέματα που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα πρόσφατα. Μια αντίληψη που έχει να κάνει με επικοινωνιακούς όρους και μόνο, χωρίς τελικά να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Αναφερόμαστε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά και στην «παραίτηση» του κ. Αριστείδη Καβάγια, από την προεδρία του Πνευματικού Κέντρου του δήμου.
Στις 29/4 ο δήμος Μεσολογγίου με δελτίου τύπου προέβαινε στην ακόλουθη ενημέρωση:
«Επιστολή παραίτησης παρέδωσε σήμερα, 29/4/2013, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αριστείδης Καβαγιας στο Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή.



Στην επιστολή του ο κ. Καβάγιας αναφέρει:
«Αγαπητέ μου Δήμαρχε,
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η επέτειο της Εξόδου τελείωσαν και φέτος και άφησαν σε γενικές γραμμές πολύ καλές εντυπώσεις. Κάποιοι θέλησαν για λογούς καθαρά δικούς τους να επισημάνουν λάθη, που έγιναν κατά τη διάρκεια των δεκαπενθημέρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και του τελευταίου διήμερου, που ήταν καθαρά τελετουργικό.
Συγκεκριμένα όμως για την εκδήλωση της Παρασκευής 26 Απριλίου 2013 στον Κήπο των Ηρώων αναλαμβάνω την ευθύνη, ζητώ συγγνώμη και θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας.»»
Από το δελτίο τύπου γινόταν σαφές ότι ο κ. Καβάγιας θα αποτελούσε παρελθόν από την προεδρία του Πνευματικού Κέντρου… για να υπάρξει κατευνασμός των διαμαρτυριών, για τα όσα συνέβησαν στον κήπο των Ηρώων…
Και ενώ όλοι θεώρησαν ως δεδομένη την παραίτηση αφού όπως αναφερόταν στο δελτίο τύπου έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Μεσολογγίου, τελικά διαπιστώνουμε ότι ο κ. Καβάγιας κάθε άλλο παραιτήθηκε.
Κι αυτό γιατί στο όργανο που έπρεπε να υποβάλει την παραίτηση είναι το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε στην χθεσινή συνεδρίαση! Έτσι ο κ. Καβάγιας συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, με τους πολίτες να παρακολουθούν μια ακόμη κοροϊδία από τον κ. Κατσούλη….
Όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι είναι πολύ δύσκολο με βάση τα όσα γινόταν γνωστά (διαβάστε εδώ), να υπάρξει νηολόγηση πλοίου στις ημερομηνίες που είχαν δημοσιοποιηθεί, δηλαδή στα μέσα Ιουνίου, αφού είναι πρακτικά αδύνατη η εκτέλεση των εργασιών διάνοιξης του διαύλου.
Κατά συνέπεια και αυτό το θέμα αντιμετωπίστηκε με όρους επικοινωνίας χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα…