Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο κότερο που έπλεε στο Λιμάνι Μεσολογγίου. Συγκλονιστικό Βίντεο (VIDEO)


Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα λίγο πριν τις 4 στις σωστικές αρχές του Μεσολογγίου όταν ειδοποιήθηκαν για πυρκαγιά που ξέσπασε σε ιστιοφόρο που έπλεε στο κέντρο του λιμανιού.
Με δεδομένη την ανυπαρξία πλωτών πυροσβεστικών μέσων στο Μεσολόγγι, αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου με την συνδρομή αλιευτικών σκαφών έτσι ώστε το φλεγόμενο σκάφος να ρυμουλκηθεί στη δυτική ακτή του λιμανιού, κάτι που έγινε σε διάστημα μόλις 15΄ λεπτών!
Έτσι οι πυροσβέστες με τρία οχήματα που είχαν σπεύσει στην περιοχή κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά, ενώ ο Γερμανός ιδιοκτήτης του σκάφους διακομίστηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυρκαγιά προκλήθηκαν στον άτυχο Γερμανό εγκαύματα πρώτου βαθμού στα πόδια και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήρε εξιτήριο.



Το σκάφος τις προηγούμενες μέρες ήταν ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Μεσολογγίου όπου και έκανε διάφορες επισκευές και σήμερα ο Γερμανός έκανε δοκιμαστική πλεύση καθώς αύριο ανέμενε τη σύζυγο του για να κάνουν κρουαζιέρα.
Γεγονός του σημερινού συμβάντος ήταν η ακαριαία και άμεση αντίδραση των σωστικών συνεργείων δηλαδή του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ομάδας έρευνας διάσωσης και των παράκτιων αλιέων που σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα οργάνωσαν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς και αποσόβησαν την ολοσχερή καταστροφή του σκάφους, που εκτός των άλλων θα προκαλούσε τεράστια ρύπανση στο λιμάνι του Μεσολογγίου.