Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Το "Δέντρο της Αγάπης μεγάλωσε!" Η δημιουργία αντίδοτο στη βία

Ολοκληρώθηκε η φιλοτέχνηση του "Δέντρου της Αγάπης" στην είσοδο της πόλης του Μεσολογγίου που αποτελεί μια εικαστική παρέμβαση των "Saltsinistas" και η οποία γίνεται για τρίτη φορά στο ίδιο σημείο αφού οι δύο προηγούμενες καταστράφηκαν από κάποιους "συμπολίτες" μας, χωρίς λόγο και αιτία.

Για αυτή τους τη νέα προσπάθεια οι "Saltsinistas" τονίζουν:

" Κάθε δράση μας έχει ως στόχο την ενεργοποίηση του πολίτη. Ενεργοποίηση για δράση, αφύπνιση για συμμετοχή στα κοινά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βάλαμε στοίχημα ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε το δέντρο που βανδαλίστηκε και να απαντήσουμε στην βία με δημιουργία.

Προσδοκούμε να γίνει σημείο συνάντησης, αλλά και μήνυμα ελπίδας. Ότι αυτή η πόλη ζει και ονειρεύεται. Μπαίνοντας από την πύλη ξεπροβάλει κατευθείαν. Πόσο ωραίο θα ήταν να φωτίζεται και το βράδυ. Αυτό ως μια πρόταση για περαιτέρω δράση!

Η δράση είχε διάρκεια δύο ημέρες(16-17 Μαΐου ) και στο διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες βρέθηκαν στο σημείο, τοποθέτησαν τις δικές τους καρδιές στο δέντρο και συζήτησαν διάφορα θέματα τόσο για την πόλη όσο και για μελλοντικές δράσεις.

Ευχαριστούμε όσους ήρθαν και όσους συνέβαλαν χρηματικά για τα χρώματα, σπρέι και λοιπά υλικά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και για την σκαλωσιά από συντοπίτες μας."