Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στα καθήκοντα των αντιδημάρχων Μεσολογγίου. Έκπληξη και συζητήσεις από τη μετακίνηση του Κ. Γιαννόπουλου στο Πνευματικό Κέντρο

Ο Κ. Γιαννόπουλος νέος πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου

Ανακοινώθηκαν, αργά χθες το βράδυ, οι αλλαγές στο σχήμα της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου, αλλαγές που γίνονται στο οχτάμηνο!!! της θητείας της και που στοχεύουν σε βελτίωση της αποτελεσματικότητας στη διοίκηση του δήμου.

Με μια πρώτη ανάγνωση των καθηκόντων του νέου σχήματος διαπιστώνεται ότι ο δήμαρχος Μεσολογγίου αλλάζει το μοντέλο διοίκησης, σχετικά με τις δημοτικές ενότητες, αφού, τόσο το Αιτωλικό όσο και οι Οινιάδες θα έχουν δικές τους αντιδημαρχίες, με ταυτόχρονη ενίσχυση των εκεί υπηρεσιών του δήμου.

Συζητήσεις, όμως, αναμένεται να προκαλέσει η μετακίνηση, της κ. Βίκυς Κώτση από την προεδρία του Πνευματικού Κέντρου, στο νεοσύστατο Λιμενικό Ταμείο, όπως επίσης και το γεγονός ότι τον τομέα των τεχνικών υπηρεσιών αναλαμβάνει ένας νομικός, ο Δημητρης Μπουσμπουρέλης, καθώς για πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου θα προταθεί ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το νέο σχήμα της δημοτικής αρχής έχει ως εξης:

"Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, ορίζονται εκ νέου αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου προτείνονται ο κ. Κων/νος Γιαννόπουλος ενώ Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προτείνεται η κυρία Βίκη Κώτση.

Στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών - Προγραμματισμού -πολεοδομικού σχεδιασμού - πολεοδομίας και δημοτικής περιουσίας, μετακινείται ως αντιδήμαρχος ο κ. Δημήτριος Μπουσμπουρέλης.

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, τοποθετείται ο κ Σπ. Διαμαντόπουλος.

Αντιδήμαρχος με χωρική ευθύνη την Δ.Ε. Αιτωλικού παραμένει ο κ Παναγιώτης Σταράμος, ενώ αντιδήμαρχος με χωρική ευθύνη της Δ.Ε. Οινιάδων τοποθετείται ο κ. Κων/νος Ρόμπολας.

Σε ότι αφορά την διοικητική λειτουργία των δυο δημοτικών ενοτήτων Αιτωλικού και Οινιάδων, άμεσα θα αποκεντρωθούν υπηρεσίες καθώς και προσωπικό.

Ο κ. Σπ. Καρβέλης παραμένει αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ παραλαμβάνει επιπλέον αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και του Τμήματος Εμπορίου.

Η απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, ελήφθη μετά από διάλογο και συνεννόηση με τα μέλη της δημοτικής ομάδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα. Το χρονοδιάγραμμα αλλαγών των αρμοδιοτήτων, ορίζεται στις 15 ημέρες περίπου."