Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

80 κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στα σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου. ΚΛειστά σχολεία σε Νεοχώρι, Ελληνικά και Άγιο Θωμά

Με την συμπλήρωση μιας εβδομάδας από την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο Δήμο Μεσολογγίου αυτή τη στιγμή καταγράφονται ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. 
Αναλυτικότερα, στα δημοτικά σχολεία οι κενές θέσεις δασκάλων ανέρχονται σε 58, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν το Δημοτικό Σχολείο Ελληνικών και τα ολοήμερα τμήματα. Τα πολυθέσια σχολεία υπολειτουργούν, ενώ παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις σε θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Τα Τμήματα Ένταξης και το Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο, δεν έχουν ακόμη στελεχωθεί με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό.
Στα Νηπιαγωγεία του Δήμου, οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 22, με αποτέλεσμα το Νηπιαγωγείο Αγίου Θωμά και το 4ο Νεοχωρίου να παραμένουν κλειστά.


Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι στα περισσότερα δημοτικά σχολεία πολλά τμήματα τάξεων κάνουν μειωμένο ωράριο λόγω έλλειψης δασκάλων, με τα παιδιά αυτών των τάξεων να σχολάνε πολύ νωρίτερα από τα υπόλοιπα
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σε επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης πλήρωσης των κενών με πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε ν αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η ομαλή λειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.