Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μικρές αλλά ουσιαστικές αισθητικές παρεμβάσεις στον αστικό ιστό του Μεσολογγίου από το Δήμο

Αρχικά από την περιοχή της παλαιάς περιμετρικής οδού που οδηγεί στο λιμάνι του Μεσολογγίου, έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι παρεμβάσεις του Δήμου που στόχο έχουν την βελτίωση σημείων της πόλης, αλλά και την καθαριότητα.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται:

"Με την βοήθεια έκτακτου προσωπικού 5μηνης διάρκειας, γίνεται αποψίλωση καθαρισμός και βαφή της διαχωριστικής λωρίδας, ενώ παράλληλα απομακρύνονται φερτά υλικά που έχουν συσσωρευτεί κυρίως στα ρείθρα των πεζοδρομίων.

Όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος, η παρέμβαση που επιχειρείται έχει έναν ακόμη στόχο, πέρα από την οπτική αποκατάσταση. Την ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών, στην διαφύλαξη και συντήρηση αστικών χώρων, οι οποίοι πολύ συχνά δέχονται ατυχώς παρεμβάσεις που τουλάχιστον προσβάλλουν την αισθητική.

Ο σεβασμός στους χώρους όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε καθημερινά, αποτελεί ταυτόχρονα τρόπο διασφάλισης ποιότητας ζωής αλλά και απόδειξη πολιτισμού.

Οι αισθητικές παρεμβάσεις αλλά και η αποκατάσταση χώρων που σήμερα παρουσιάζουν εικόνα η οποία κάθε άλλο παρά αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα της πόλης, θα συνεχισθούν, με κύριο άξονα την συνεργασία τόσο με τους πολίτες, όσο και φορείς ή συλλόγους οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν στην αναβάθμιση της καθημερινότητά μας."