Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα "πρώτο" βήμα για τη διάνοιξη του διαύλου του Λιμένα Μεσολογγίου

Ομόφωνα χθες στην Πάτρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, γνωμοδότησε θετικά και ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εκτέλεση εργασιών στο δίαυλο λιμένα Μεσολογγίου, προς υλοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα Ιόνια νησιά».

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής, εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συμμετείχε ο Γεν. Γραμματέας Νίκος Σολδάτος, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και σημασία του έργου για την ευρύτερη περιοχή.

Η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σε συνδυασμό με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Οριστική μελέτη συμπληρωματικών έργων για την αναβάθμιση των υδατικών οικοσυστημάτων Ν.Δ. Αιτωλ/νίας» η οποία υπεγράφη τον Ιούλιο αλλά και τον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό για το λιμάνι Μεσολογγίου, δίνει στον Δήμο τις δυνατότητες δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση με ορθολογικό τρόπο, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Ζητούμενο, όμως, ειναι η χρηματοδότηση των παραπάνω έργων, τα οποία ειναι κοστοβόρα και κατα συνέπεια μόνο μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων μπορούν να χρηματοδοτηθούν, ώστε να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρόνο.

Κάτι που θα αποτελέσει ουσιαστικό βήμα για να μπορέσει να λειτουργήσει ακτοπλοϊκή γράμμη προς τα Ιόνια νησιά από το λιμάνι του Μεσολογγίου.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ