Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πως και πότε θα ξαναγεμίσουν τα αμφιθέατρα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου; Πως και πότε το Νοσκομείο Μεσολογγίου θα ξαναγίνει νοσοκομείο;


Πως και πότε θα ξαναγεμίσουν τα αμφιθέατρα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου;

Την προσεχή Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να προσέλθουμε στις κάλπες για ακόμη μια φορά μέσα σε εννέα μήνες, για να ψηφίσουμε, για το ποιος θέλουμε να κυβερνήσει τη χώρα.
Χωρίς αμφιβολία, η οικονομία, κυριαρχεί και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με τη διαφορά όμως ότι τώρα το δίλημμα, δεν είναι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», αλλά ποιος θα εφαρμόσει, πιο ήπια τις υποχρεώσεις, που απορρέουν, από το 3ο μνημόνιο που υπογράφτηκε, από την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.
Κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, αφού πλέον οι «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, φαίνεται να έχουν υποχωρήσει σημαντικά, δίνοντας έτσι την αίσθηση, ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει αποδεχθεί ότι «τα μνημόνια είναι μονόδρομος».
Έτσι, όποιος και εάν εκλεγεί την Κυριακή θα πρέπει να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.
Και όταν λέμε ότι πρέπει να κυβερνήσει, εννοούμε, ότι πλέον δεν υπάρχουν, δικαιολογίες και θα πρέπει, να ληφθούν αποφάσεις, για μια σειρά ζητημάτων, που αφορούν, αφενός την καθημερινότητα του πολίτη και ταυτόχρονα να αναληφτούν πολιτικές που θα δώσουν προοπτική στη χώρα.
Εκ των πραγμάτων, η πρακτική του «να καταγγέλλεις τους πάντες» και ταυτόχρονα «να υπόσχεσαι στους πάντες» όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα απέτυχε και κατέρρευσε παταγωδώς, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Παραδείγματα πολλά, με πιο πρόσφατο, η υπολειτουργία των σχολείων. σε όλη τη χώρα. 


Πως και πότε το Νοσκομείο Μεσολογγίου θα ξαναγίνει νοσοκομείο;
Σε τοπικό επίπεδο ζητήματα που είχαν γίνει «σημαία» των αντιμνημονιακών δυνάμεων ούτε που «ακουμπήθηκαν» και έτσι δεν υπήρξε λύση.
Αναφέρουμε ενδεικτικά: Νοσοκομείο Μεσολογγίου και ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Για το νοσοκομείο, η πρακτική των προηγούμενων ακολουθήθηκε και από τους νυν. Όπως ο Μάριος Σαλμάς επισκεπτόταν μόνο το νοσοκομείο του Αγρινίου το ίδιο έκανε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Για το ΤΕΙ τίποτε απολύτως δεν έγινε στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των προβλημάτων και της υποβάθμισης που δημιούργησε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και κυρίως η ηγεσία του απέρριψε προτάσεις που κατατέθηκαν για ενίσχυση του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας.
Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή επιβάλλεται οι «εν δυνάμει» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δηλαδή οι κ.κ. Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου, Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους και χωρίς επίκληση «μνημονιακής αδυναμίας» να πουν στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου πως θα επιλύσουν, με συγκριμένο σχέδιο, τα δυο αυτά ζωτικής σημασίας ζητήματα της περιοχής.
Στις παραπάνω σκέψεις θέλουμε να αναρωτηθούμε μήπως «την Κυριακή θα πρέπει να ψηφίσουμε και όχι να καταψηφίσουμε, ώστε να επιλέξουμε ρεαλιστικές και εφικτές λύσεις