Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Καλό Ταξίδι Μπάρμπα Μάκο...

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε, χθες Τετάρτη 2/9, από τη ζωή ο Γεράσιμος Δελαπόρτας, ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος της κοινωνίας του Μεσολογγίου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού  στη πόλη.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Πέμπτη 3/9, στις 5:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Μεσολογγίου.
Αλλέγκρος, χειμαρρώδης, ντόμπρος, ορμητικός, γεμάτος ζωντάνια,  ένας αιώνιος έφηβος, αγωνιστής, ανήσυχο πνεύμα, φιλόμουσος, με βαθιά καλλιέργεια,  μία πραγματικά ευγενής φιγούρα του Μεσολογγίου, απ' αυτές που σε λίγο καιρό θα εκλείψουν από τη μεσολογγίτικη κοινωνία.  
Μεγάλωσε δύο γιους λεβέντες,  πολύ πάνω του μέσου όρου αμφότεροι, με ότι  και αν καταπιάστηκαν. Σπουδές,  αθλητισμός,  τέχνη, παντού διέπρεψαν, αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ήταν πάντα στο πλάι τους, υπήρξε η προσφυγή και το στήριγμά τους, ένας πραγματικός μέντορας. Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά, νιώσαμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ειλικρίνεια,  ανιδιοτέλεια και αισιόδοξη ματιά για τη ζωή.
Κυρία Ζωή, Γρήγορη,  Γιάννη να είστε υπερήφανοι γι' αυτό τον υπέροχο άνθρωπο,  παραμείνετε δυνατοί αυτές τις δύσκολες στιγμές. Το καντήλι του μπορεί να "έσβησε" αλλά το "φως" του παρέμεινε άσβεστο, όπως και θα παραμείνει η μνήμη του...
Καλό Ταξίδι Μπάρμπα Μάκο... 

ΓΒΜ