Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

"Χτύπησε" το κουδούνι στα σχολεία του Μεσολογγίου

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Επιφάνειου Καραγεώργου καθώς και εκπροσώπων του ιερού κλήρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου η καθιερωμένη τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγαθ. Κότσαλο καθώς και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αναστ. Σκαρμούτσο, ευχήθηκε μια καλή και εποικοδομητική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. Όπως ανέφερε, η νέα σχολική χρονιά, ξεκινά για όλους με δύσκολους όρους και προϋποθέσεις. Ωστόσο, αρετές όπως η αλληλεγγύη, η υποστήριξη αλλά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο ή συμμαθητή, είναι ικανές να απαλύνουν τις συνέπειες και επιπτώσεις που προκαλούνται από τα έντονα προβλήματα που πλήττουν την κοινωνία μας.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, κάλεσε τους μαθητές να διατηρήσουν ψηλά ιδανικά και αξίες, που στις δύσκολες στιγμές «έθρεψαν» τους αγωνιστές της πόλης, η οποία πέρα από τον ηρωισμό και τον αγώνα για Ελευθερία, έχει να επιδείξει μια εξαιρετική παράδοση στην Παιδεία. Συνέστησε δε, διαρκή θρησκευτική πίστη και σεβασμό στην Εκκλησία και τους εκπροσώπους της, η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με τις καταβολές του λαού μας.

Στα υπόλοιπα σχολεία, τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κπροσώπησαν επίσης: στο 1ο Δημοτικό ο αντιδήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος ενώ στο 2ο Δημοτικό σχολείο, το Δημητρούκειο Ειδικό Σχολείο και 2ο Νηπιαγωγείο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αγαθ. Κότσαλος, ο Αντιδήμαρχος Δημ. Μπουσμπουρέλης, η πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μεσολογγίου Άντζελα Καζαντζή καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αν. Σκαρμούτσος. Στο 3ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο παρευρέθηκε επίσης η κυρία Α. Καζαντζή, στο 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γεωρ. Κοντογιάννης, στο 5ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο ο αντιδήμαρχος Σπ. Καρβέλης και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λάμπρος Σταθόπουλος.

Οι αντιδήμαρχοι Σπ. Καρβέλης και Δημ. Μπουσμπουρέλης καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Ανδρ. Σπανός εκπροσώπησαν το Δήμο στο 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, ενώ στο 1ο και 2ο Λύκειο οι κ.κ. Α. Κότσαλος και Α. Σκαρμούτσος.

Στα σχολεία του Ευηνοχωρίου, το δήμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γ. Καραπαπάς, στην δημοτική ενότητα Οινιάδων ο αντιδήμαρχος Κ. Ρόμπολας και ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου Απ. Γαντζούδης και στα σχολεία της δημοτικής ενότητας Αιτωλικού, ο αντιδήμαρχος Π. Σταράμος, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Σπ. Ψιλογιάννης, και Ανδ. Κότσαλος, ο πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Αιτωλικού Γ. Γένδουλας και ο δημοτικός σύμβουλος αντιπρόεδρος ΔΚΕΚΑΠ Π. Σταμούλης.