Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Π. Παπαδόπουλος: "3 + 2 προτάσεις εν όψει ολοκλήρωσης των έργων της Ιόνιας Οδού"

Μια σειρά προτάσεων προς το υπουργείο Υποδομών και την ΤΕΡΝΑ Α.Ε.  σχετικά με τη λειτουργεία και την υπολειπόμενη κατασκευή της Ιόνιας Οδού υπέβαλε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Κοινωνία Μπροστά» Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Σε δήλωσή του για την πρωτοβουλία αυτή αναφέρει:
Η ολοκλήρωση και παράδοση των έργων της Ιόνιας Οδού που διασχίζει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, σε λίγες μέρες (Μεγάλη Πέμπτη), θα είναι γεγονός. Ένα όνειρο, μια προσδοκία και μια διεκδίκηση χρόνων, γίνεται πραγματικότητα και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς. Εν όψει λοιπόν της παράδοσης και ολοκλήρωσης του έργου, καταθέτουμε τις παρακάτω 3 + 2 προτάσεις:
1.              Προς το Υπουργείο Μεταφορών – Υποδομών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ):α) Να γίνει ο ηλεκτροφωτισμός των κόμβων σε Χαλαζιά και Κεφαλόβρυσο. Δεν επιτρέπεται πύλες εισόδου σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό, ενώ έχουν σχετική υπόβαση, να μην υπάρχει πρόβλεψη – δαπάνη στην εν λόγω εργολαβία.
β) Να ληφθούν υπ’ όψη οι προτάσεις των δημοτών και φορέων της περιοχής για την τεχνική βελτίωση στον κόμβο Χαλαζιά.
γ) Να υπάρξει σωστή ονοματοθεσία στις πράσινες πινακίδες, διότι κατά την διέλευση των οδηγών δεν αναφέρεται πουθενά η Ιερά Πόλη Μεσολογγίου!

2.              Προς την ΤΕΡΝΑ Α.Ε.:
α) Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. να προβεί σε πλήρη αποκατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου του Δήμου, ώστε να έρθουν στην προτεραία κατάσταση, ως ελάχιστο δείγμα ανταποδοτικής συνεισφοράς στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.
β) Να προβεί σε καθαρισμό, διαμόρφωση και αποκατάσταση των πρανών του κεντρικού διαύλου που διασχίζει την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, από την Πλώσταινα μέχρι την Κλείσοβα.
Αυτά και αναμένουμε τις όποιες διορθωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις εκ μέρους του ΥΠΟΜΕΔΙ και της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.