Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η μαθητική κοινότητα του Αγρινίου "γνώρισε" Αιτωλοακαρνάνες λογοτέχνες


Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παιδική και τη Νεανική Λογοτεχνία που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Α/θμια και τη Β/θμια  Εκπαίδευση Ν.Αιτ/νίας .
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 28 Μαρτίου όταν Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς συνάντησαν  μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών σχολείων του Δήμου Αγρινίου.  Ταυτόχρονα στην Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη βρέθηκαν λογοτέχνες οι οποίοι  συνομίλησαν και συζήτησαν με παιδιά.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 με την κεντρική  εκδήλωση που έγινε στο κτίριο της πρώην Τράπεζας Ελλάδος.





Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Μαρία Παπαγεωργίου αφού ευχαρίστησε όλους τους συγγραφείς για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους, τόνισε την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του να καθιερωθεί ως θεσμός η συγκεκριμένη εκδήλωση στο Δήμο Αγρινίου.
Ο Δρ. Απόστολος Βετσόπουλος, σχολικός  σύμβουλος Β/θμιας Εκπαίδευσης ανέπτυξε το  θέμα : "Η Βιωματική – Εκφραστική Λειτουργία στο Λογοτεχνικό Κείμενο΄΄και στη συνέχεια ο  συγγραφέας – εκδότης εφημερίδας «ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ» ,  Παντελής Φλωρόπουλος ανέπτυξε το θέμα : "Η Κοσμολογία των Λαϊκών Παραμυθιών". 



Η εκδήλωση έκλεισε με Απονομή Τιμητικών  Διπλωμάτων σε Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου, Σπύρος Αδάμης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Κων/νου και Πρόεδρος  του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας», Θέμης Γαμβρούλης, ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Αιτ/νίας, Θεόδωρος Τσιλίκας , η Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου κυρία Μαίρη Χρυσικοπούλου , η πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Κων/νος Χατζόπουλος» κυρία Βασιλική Μαραγιάννη και πολλοί άλλοι .
Την εκδήλωση συντόνισε η κυρία Μεταξούλα Μανικάρου, σχολική σύμβουλος Φιλολόγων.