Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Στη Θεία Λατρεία και πάλι το Παρεκκλήσιο της Χριστιανικής Ένώσεως Αγρινίου

Τον Αγιασμό των θυρανοιξίων στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αγρινίου τέλεσε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

Ο Ναός των Αγίων Αναργύρων, που είναι Παρεκκλήσιο της Χριστιανικής Ένώσεως Αγρινίου, είχε υποστεί σημαντική φθορά στη στέγη του, η οποία ήταν αρκετή για να αποφασισθεί η γενική ανακαίνισή του. Έτσι, μετά από την εκ θεμελίων ανακαίνιση, δόθηκε και πάλι στη Θεία Λατρεία.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς πριν την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, τέλεσε τονΑγιασμό, εντός του Ιερού Ναού, πλαισιωμένος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αρχιμ. Χριστοφόρο Μυτιλήνη, ο οποίος είχε διατελέσει ιεροκήρυκας στηνΜητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Συμμετείχαν οι Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Λαυρέντιος Καρανάσιος, πνευματικός της Χριστιανικής Ενώσεως, και αρχιμ. Μακάριος Αντωνόπουλος. Το παρόν έδωσε πλήθος ευσεβών χριστιανών, μαζί με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Ενώσεως.

Αμέσως μετά τον Αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, όπου, κατά την σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Ναού που τόσο ευλαβούνται οι Αγρινιώτες, στους κληρικούς και λαϊκούς που εργάστηκαν ιεραποστολικά μέσα σε αυτόν από την δεκαετία του 1940 και συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου για την πρωτοβουλία της ανακαίνισης του Ναού. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και παρότρυνε τους πιστούς να μιμούνται τις αρετές της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Παναγίας μας.

Εκ μέρους της Χριστιανικής Ενώσεως έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Γαρουφαλής, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του γιατί ο Ναός παραδόθηκε και πάλι στη Θεία Λατρεία, ενώ αναφέρθηκε στο ιστορικό τηςανέγερσης του Ναού από τον μακαριστό αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Πετράκη και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Κοσμά για το αμέριστο ενδιαφέρον και την εν γένει συμπαράσταση που επιδεικνύει.