Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Ο Αυτισμός με μπλε φως. Ας τον ακούσουμε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (Κυριακή 2 Απριλίου) η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» συμμετέχει στη διεθνή κινητοποίηση “LIGHT IT UP BLUE” (Φώτισέ το μπλε) και φωταγωγείται κατ’ εξαίρεσιν, ενώνοντας το μπλε φως της με κάποια από τα σημαντικότερα μνημεία, κτήρια και τοπόσημα των 7 ηπείρων.

Μαζί της, ο Λευκός Οίκος στην Ουάσινγκτον, το Empire State και το Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη, οι καταρράκτες του Νιαγάρα, το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο, ο Μεγάλος Βούδας του Κόμπε στην Ιαπωνία, ο αρχαιολογικός χώρος της Πέτρας στην Ιορδανία, τα κανάλια του Σουέζ και του Παναμά, οι δίδυμοι πύργοι Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ, ο καθεδρικός ναός της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, το Canadian National Tower στο Τορόντο, ο πύργος Burj Khalifa στο Ντουμπάι, η Όπερα του Σίδνεϊ, η ρόδα London Eye, η Παναγία του Λιβάνου και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. συντάσσεται με την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης – Κωστής Στεφανόπουλος», υποστηρίζοντας δράσεις που προγραμματίστηκαν για το Σαββατοκύριακο στην περιοχή.

Συγκεκριμένα χθες στην Πάτρα έγιναν διαδραστικές επιδείξεις και ενημερωτικές συζητήσεις με τα μέλη και τους εθελοντές της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας & Εκπαίδευσης του Παιδιού και του Εφήβου με Εξελικτικές Διαταραχές Νομού Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ) στην Πλατεία Γεωργίου, στο Δημοτικό Θέατρο, στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου & Γεροκωστοπούλου, καθώς και Αγίου Νικολάου & Ρήγα Φεραίου .

Ενώ σήμερα στη Ναύπακτο έγινε εκδήλωση αφιερωμένη στον αυτισμό, που οργάνωσαν από κοινού η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ) και ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» .