Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Το Μεσολόγγι διαμορφώνει την "ανθρωπογεωγραφία" της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία! Το 50% των μελών του κόμματος στο νομό συγκροτούν τη ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου!


Όσο κι αν ακούγεται παράξενο τα μέλη της ΝΔ από την περιοχή του δήμου Μεσολογγίου θα διαμορφώσουν κατά πάσα πιθανότητα την «ανθρωπογεωγραφία» της αντιπροσώπευσης του κόμματος σε επίπεδο νομού.
Κι αυτό διότι από τα 2.500 περίπου μέλη του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία, τα μισά - περίπου 1.200 - είναι εγγεγραμμένα στη ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου! Αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος, αρκεί να σημείωσουμε, ότι στην οργάνωση του Αγρινίου τα εγγεγραμμένα μέλη δεν έφθασαν τα 700..



Έτσι, είναι πιθανό, εάν τα μέλη της οργάνωσης του Μεσολογγίου( η ψηφοφορία γίνεται στο Τρικούπειο) προσέλθουν μαζικά στην κάλπη - κάτι που μάλλον θα συμβεί, μιας και έως τις 1 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει, περισσότερα από 370 μέλη (σ.σ. το 33% δηλαδή) - τότε η αντιπροσώπευση της περιοχής του Μεσολογγίου, στη ΝΟΔΕ και κυρίως στο συνέδριο που αποτελεί το κορυφαίο κομματικό όργανο θα είναι κάτι περισσότερο από ισχυρή, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Ο μεγάλος αριθμός των μελών που εγγράφηκαν στη ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου πρέπει να αποδοθεί στην προσπάθεια που κάνουν για να εκλεγούν, οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου, Γιώργος Μέρης, Μέμη Γούργαρη και Λάμπρος Κοντομήτσος, οι οποίοι και πέτυχαν τη διεύρυνση της βάσης της κομματικής οργάνωσης.
Τέλος δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός του ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων για ΔΗΜΤΟ, ΝΟΔΕ και Συνέδριο είναι από 25 – 45 ετών, ηλικιακή βάση που αντιπροσωπεύει το κατεξοχήν παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας και κάνει πραγματικότητα τον κεντρικό στόχο του κόμματος για ανανέωση.