Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Με επιτυχία συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου


Με επιτυχία συνεχίζονται από το 2005, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι Ξεναγήσεις, της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, προς τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας.
Σε ανακοίνωση της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου για τα προγράμματα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο αναφέρεται:
«Όπως είναι γνωστό, η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου εκτός της βιβλιοθήκης σπανίων συλλογών σε βιβλία για την ζωή και το έργο του Λόρδου Βύρωνα και άλλων ποιητών και λογοτεχνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνολογική Εταιρεία εκθέτει μονίμως Φιλελληνικά Χαρακτικά του 19ου αιώνα, από τη συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, με θέμα: "Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός", προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε αυτό το πνεύμα.Με ιδιαίτερη χαρά δεχόμαστε δωρεάν στο «Διεθνές Κέντρο Έρευνας & Μελέτης για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό», μαθητές και μαθήτριες Σχολείων (Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου) από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών περιπάτων και εκδρομών τους για να τους μιλήσουμε για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου και της περιοχής, μέσα από τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα, από τα οποία μπορούν να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν.

1) «Ανακαλύπτοντας το Μεσολόγγι μέσα από την Ιστορία του – Επίσκεψη
στον Κήπο των Ηρώων».
2) «Ελληνική Επανάσταση και Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός».
3) «Ο Ποιητής και Φιλέλληνας Λόρδος Βύρων».
4) «Το Μεσολόγγι Εστία Φιλελληνισμού».
5) «Στην Αιτωλία των Μύθων και της Ιστορίας με συνοδοιπόρο τον Λόρδο  Βύρωνα ( με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους)». Σε συνδιοργάνωση, Βυρωνικής Εταιρείας και Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος), προσφέρεται από το 2017.
Τα προγράμματα 1, 2, 3, 4, προσφέρονται από τις φιλολόγους καθηγήτριες και μέλη του Δ.Σ. , Έλενα Σπίνουλα-Ζαβιτσανάκη (τ. 6938 798043) & Τζένη Χαραλαμποπούλου- Κανούτα (τ. 6975 711911), ενώ το πέμπτο (5) από το μέλος της Β.Ε.Μ, την Μουσειοπαιδαγωγό της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Μιμίκα Γαβρίνα (τ. 6939 596411).»