Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Στα Ιωάννινα παρουσιάστηκε ερευνητική εργασία για τον Αυτισμό που εκπονήθηκε από την ΕΨΥΠΕΑ


Η Διεπιστημονική Ομάδα της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (ΕΨΥΠΕΑ) που εδρεύει στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος το 9ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Εργαλείου Διεπιστημονικής Ομάδας για την Αξιολόγηση του Επιπέδου Λειτουργικότητας Παιδιού στο Φάσμα του Αυτισμού (ΕΔΑΛΦΑ).
Το Σεμινάριο έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του  Θεσσαλικού ΙΕΚ Γιάτσος στα Ιωάννινα, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το ΕΔΑΛΦΑ είναι δημιούργημα της Διεπιστημονικής Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ. Έχει παρουσιασθεί σε δύο Διεθνή Συνέδρια (IALP-Αθήνα 2010, INSAR- San Sebastian 2013) και έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Psychology Research (Μάιος 2014). Το σεμινάριο χαιρέτισε ο κ. Στέργιος Γιάτσος, Ιδρυτής του  Θεσσαλικού ΙΕΚ και εκ μέρους της ΕΨΥΠΕΑ ο Κος  Γεράσιμος Τουλιάτος, Διοικητικός Υπεύθυνος ο οποίος είχε και την μέριμνα για τη διοργάνωση του σεμιναρίου.



Οι συμμετέχοντες που προέρχονταν από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο από την εξαιρετικά καταρτισμένη Διεπιστημονική Ομάδα της ΕΨΥΠΕΑ η οποία απαρτίζονταν από τη Δρ. Κωτσοπούλου Αγγελική (Λογοπαθολόγο - Επόπτρια), Παλαιοδήμου Ελεωνόρα (Ψυχολόγο), Κολοσιώνη Δήμητρα (Εργοθεραπεύτρια), Τρούπου Αντιγόνη (Λογοθεραπεύτρια) και Σακελλάρη Μαριγώ (Ειδική Παιδαγωγό). Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες παρέλαβαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης και Χρήσης του Εργαλείου ΕΔΑΛΦΑ.
«Ευχαριστούμε θερμά το Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος και ιδιαιτέρως τις κυρίες Μαστίχη Π. και Αδαμαντιάδη Φ. για την άψογη συνεργασία μας!» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΕΨΥΠΕΑ.