Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Καμιά εμπλοκή εργαζόμενου στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου στο κύκλωμα υπεξαίρεσης και παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων


Δεν υπάρχει εμπλοκή εργαζόμενου στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου στην εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο διοικητής των νοσοκομείων, Παναγιώτης Παπαδόπουλος με αφορμή δημοσιεύματα που «φωτογράφιζαν» το νοσοκομείο Μεσολογγίου ως ένα από τα σημεία που δρούσε το κύκλωμα.
Η αλήθεια είναι πως στο Μεσολόγγι συνελήφθη μια γυναίκα μέλος του κυκλώματος που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς εργάζεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Έτσι η σύλληψη της έγινε στο Μεσολόγγι όπου βρισκόταν για οικογενειακούς λόγους,  στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που «έκλεβε» από δημόσια νοσοκομεία και μεταπωλούσε στο εξωτερικό πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα. (διαβάστε ΕΔΩ τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.)
Στη δήλωση του ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει:«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για ενδεχόμενη συμμετοχή μέλους του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου Μεσολογγίου στο πρόσφατο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων, δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΜΙΑ τέτοια εμπλοκή υπάρχει από το προσωπικό που υπηρετεί καθότι μεταξύ των άλλων ούτε αντίστοιχο τμήμα χορήγησης τέτοιων φαρμάκων υπάρχει, ούτε διενέργεια χημειοθεραπειών γίνεται στη Νοσηλευτική μας Μονάδα.
Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης κάτω από αντίξοες συνθήκες και επιτελεί το έργο του με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο, πράγμα το οποίο αποτυπώνεται καθημερινά στην τοπική κοινωνία»