Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

"Τίναξε τα μυαλά του στον αέρα" για πρόστιμο 10.000€ που του επέβαλε η εφορεία

Μοιραία αποδείχτηκε η επιβολή προστίμου 10.000€ από την εφορεία, σε έναν ιδιοκτήτη φορτηγών από το Νεοχώρι Μεσολογγίου για «εικονικό» τιμολόγιο που είχε εκδοθεί στο όνομά του, πριν 6 περίπου χρόνια.
Πριν δυο μέρες, ο 61χρονος αυτοκινητιστής έλαβε γνώση της επιβολής του προστίμου για μια καθόλα νόμιμη, όπως τουλάχιστον πίστευε, συναλλαγή που είχε με έμπορο της περιοχής. Παρά τις παραινέσεις του λογιστή του, ότι η υπόθεσή του θα έχει αίσιο τέλος, ο άτυχος άνδρας πατέρας τριών παιδιών χθες το πρωί έκοψε το νήμα της ζωής του αυτοπυροβολούμενος με το κυνηγητικό του όπλο, στην αποθήκη που είχε στο κτήμα του.
Νωρίτερα, ο άτυχος άνδρας είχε επισκεφτεί και πάλι το λογιστή του στο Μεσολόγγι, με εμφανή τα σημάδια της ταραχής και της ανασφάλειας στην οποία είχε περιέλθει, εξαιτίας της επιβολής του προστίμου.
Ο λογιστής προσπάθησε να τον ηρεμήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα… αφού ο 61χρονος είχε αποφασίσει να γράψει με δραματικό τρόπο, το τέλος του….
«Ο 61χρονος που διαθέτει δυο φορτηγά, το πήρε πολύ βαριά αυτό το πρόστιμο, ίσως επειδή την περίοδο αυτή δεν πήγαιναν καλά οι δουλειές του. Μόλις το πληροφορήθηκε ήρθε στο γραφείο μου και έτρεμε από την αγανάκτηση. Πήρε το αγροτικό του και έφυγε ταραγμένος. Διαισθανόμενος στην άσχημη ψυχολογική του κατάσταση αμέσως τηλεφώνησα στην οικογένεια του. Πρόλαβε όμως και πήγε στο χωράφι του και αυτοπυροβολήθηκε. Ο πελάτης μου δεν χρωστούσε δραχμή στην εφορία, ήταν ευσυνείδητος πολίτης και συνεπής στις υποχρεώσεις του» μας είπε ο λογιστής του αυτόχειρα.