Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ομιλία Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Μεσολόγγι

Σε μια ιδιαιτέρα κρίσιμη περίοδο, όπου δοκιμάζεται ακόμη και αυτή η ιδεολογική ταυτότητα του κυβερνόντος κόμματος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε την Παρασκευή τον νομό και μίλησε στην ετήσια εκδήλωση της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, οι βουλευτές, Ανδρέας Μακρυπίδης και Πάνος Κουρουμπλής, ο νομάρχης Αιτωλ/νίας, Θύμιος Σώκος που νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Υπουργό στην Νομαρχία, δήμαρχοι του νομού, πολιτευτές, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ από την ευρύτερη περιοχή.
Ο Υπουργός, όπως ήταν φυσιολογικό, μονοπώλησε την ομιλία του με αναφορές στην οικονομική κρίση, την κρισιμότητα της παρούσας περιόδου για την ίδια την εθνική κυριαρχία της χώρας αλλά και την προοπτική που μπορεί να δώσει η εφαρμοζόμενη πολιτική από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, με παράλληλες αιχμές στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ, που όπως είπε «... κυριάρχησε η ανομία, η απαξίωση των πάντων όπου η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού και οι κυβερνώντες έμειναν τουλάχιστον απαθείς. Κυριαρχούσαν οι κουμπάροι, πλούτιζαν οι ημέτεροι, δημιουργήθηκαν μεγάλα αδιέξοδα με την ανεργία, την σπατάλη, την διαφθορά και τα ασύστολα ψέματα.». Όπως σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, η νέα κυβέρνηση, δίνει καθημερινά και παντού σκληρές μάχες, ενάντια στην παραίτηση, την αδράνεια και την διαφθορά.
Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα, εξέφρασε την συμπάθειά του στον Μανώλη Γλέζο, και καυτηρίασε την επίθεση σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ, καλώντας την κοινωνία και τους πολίτες να απομονώσουν τους «τυχοδιώκτες της βίας»
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες που έρχεται να αναλάβει η κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας στα μέλη του κόμματος, πως εδώ και τριάντα χρονιά, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που καλείται να βγάζει τη χώρα από τ' αδιέξοδα και να δίνει προοπτική κι ελπίδα: «Και παλιότερα δώσαμε μάχες με εθνική ομοψυχία, αποδείξαμε ότι ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες αυτές και να τις κερδίζουμε. Από την μεταπολίτευση και μετά η συντήρηση οδηγεί τη χώρα στην χρεοκοπία και το ΠΑΣΟΚ έρχεται και σώζει την Ελλάδα. Είμαστε η παράταξη που μπορεί να δώσει προοπτική. Σήμερα έχουμε λύσεις, έχουμε σχέδιο, και κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για μια πιο δίκαιη και συνεκτική κοινωνία», σημείωσε ο Υπουργός που απόρησε πως είναι δυνατόν στελέχη της ΝΔ να κάνουν κριτική.
Ο Υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθηνών, αναφέρθηκε ακόμη και στην περιφερειακή πολιτική του κόμματος και της κυβέρνησης και μίλησε για τις προοπτικές της Αιτωλ/νίας, επισημαίνοντας του οδικούς άξονες που δημιουργούνται, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, το πανεπιστήμιο και τη ολοκλήρωση των έργων, ενώ ως προς τον τομέα αρμοδιότητάς του ανέφερε ως προτεραιότητες την δημιουργία υποδομών για την Αστυνομία στο Μεσολόγγι και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε και στην επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας πως έχουν μεγάλη αξία και κάλεσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ σε συσπείρωση, «γύρω από άξια πρόσωπα».






ΠΗΤ