Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

"Στο ρου του Ευήνου" - Ημερίδα για την ορθολογική ανάπτυξη

Η Αιτωλική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ μαζί με την Μη Κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση "Πράσινο+Μπλε" διοργάνωσαν στο πλαίσιο της έκθεσης « ACTIVE TRIP » Δυτικής Ελλάδος στις 28 Φεβρουαρίου 2010, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών «Ολυμπιονίκης Δημήτρης Τόφαλος», ημερίδα με στόχο τη γνωριμία και τη σωστή ενημέρωση για την ορθολογική και με περιβαλλοντική ευαισθησία ανάπτυξη, γύρω από τον ποταμό Εύηνο.
Στις παρουσιάσεις τους οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ανάγκη προστασίας του ευαίσθητου οικοσυστήματος του ποταμού Ευήνου, ώστε μέσα από ορθολογική διαχείριση να επέλθει η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του, με ζητούμενο όφελος τα θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.
Ο Υπεύθυνος υδατικών πόρων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Δημήτρης Κομματάς προσέγγισε το θέμα «Εύηνος και διαχείριση υδατικών πόρων» , από την περιβαλλοντική οπτική γωνία, αλλά και την ευαισθησία μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης.
Στην συνέχεια ο Γιάννης Μπουλές, Διευθύνων Σύμβουλος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ, παρουσίασε τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρονται γύρω από τον ποταμό Εύηνο, τονίζοντας τις υπάρχουσες σήμερα δράσεις στην περιοχή μέσα από το πρίσμα της ευαισθησίας και προστασίας του οικοσυστήματος.
Ακολούθως η Γενική Δ/ντρια περιβαλλοντικών δράσεων, του περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού κέντρου ΔΡΩ, Κατερίνα Αναγνωστάτου παρουσίασε τις δραστηριότητες του κέντρου στον ποταμό Εύηνο, αναφερόμενη παράλληλα στην «περιβαλλοντική εκπαίδευση δίπλα στον ποταμό Εύηνο»
«Είναι ανάγκη στις μέρες μας οι άνθρωποι να επιστρέφουμε στην φύση και να ωφελούμαστε από αυτή. Ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει, αρκεί να γίνεται με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον » τόνισε στην εισαγωγή του, ο Τάσος Ξύδης, Γενικός Δ/ντης της περιβαλλοντικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Πράσινο+Μπλε».
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ, Θανάσης Παπαθανάσης, ενώ παραβρέθηκαν νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Ακολούθησε υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση όπου επιβεβαιώθηκε η ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης για την περιοχή που διατρέχει ο ποταμός Εύηνος.