Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

"Στάχτη" γνωστό club του Αγρινίου

Παρανάλωμα του πυρός έγινε χθες τα ξημερώματα το πέτρινο κτίριο που εδώ και χρόνια στέγαζε το πολύ γνωστό κλαμπ του Αγρινίου «Τρώγλη» και στο οποίο αυτό το διάστημα γίνονταν εργασίες ανακατασκευής.
Η φωτιά υπολογίζεται πως ξέσπασε γύρα στις 3:30 περίπου το ξημέρωμα κι έγινε αντιληπτή από γείτονες περίπου μια ώρα αργότερα, αφού ήδη είχε λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Η πυροσβεστική του Αγρινίου έσπευσε εκεί στις 4:40 με σχεδόν όλη την διαθέσιμη δύναμη της σε άντρες και με πέντε οχήματα.
Πρώτο μέλημα των πυροσβεστών ήταν η αποτροπή επέκτασης της φωτιάς σε γειτονικά κτίσματα τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν επίσης πέτρινα μια ξύλινες κατασκευές, όπως και το κτίριο που κάηκε. Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη με τη φωτιά και απέτρεψαν την επέκταση, δεν τα κατάφεραν όμως να σώσουν το κτίριο του κλαμπ, το όποιο και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Όλα δείχνουν πως πρόκειται για εμπρησμό, μιας και στο κτίσμα βρίσκονταν στην τελική τους φάση εργασίες ανακατασκευής, αφού επρόκειτο σε λίγες μέρες να επαναλειτουργήσει υπό νέα διεύθυνση. Επί τόπου έσπευσε τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και ο ενοικιαστής, που δεν πίστευαν το μέγεθος της καταστροφής, που είναι ολοκληρωτική.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αγρινίου Πάνο Γιαννακόπουλο, οι πρώτες ενδείξεις ενισχύουν το ενδεχόμενο του εμπρησμού. Τόσο η μπροστινή όσο και η πίσω πόρτα του κτίσματος ήταν ανοικτές, λόγω των εργασιών και ο καθένας ήταν πολύ εύκολο να εισέλθει. Επίσης είναι αξιοσημείωτο πως το κτίριο δεν είχε ρεύμα για να υποθέσει κάποιος πως έγινε βραχυκύκλωμα.
«Το κτίριο είχε πολλές ξύλινες κατασκευές και η φωτιά εξαπλώθηκε ταχύτατα. Πιθανολογούμε εμπρησμό, μιας και εκτός των άλλων, η φωτιά εκδηλώθηκε περασμένη ώρα, κόσμος δεν κυκλοφορούσε και οι γειτονικές καφετέριες είχαν κλείσει» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος.
Οι ζημιές υπολογίζεται πως φτάνουν τις 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ την σχετική προανάκριση έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής του Αγρινίου.
ΠΗΤ