Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η παρουσία στο Μεσολόγγι μελών της "Χρυσής Αυγής"

Το Μεσολόγγι επισκέφτηκαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής μέλη της «Χρυσής Αυγής» μοιράζοντας έντυπο υλικό και φωνάζοντας συνθήματα. Τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» έκαναν μικρή πορεία στους πεζόδρομους και αφού φωτογραφήθηκαν μπροστά στο δημαρχείο αναχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.
Η παρουσία όμως στο Μεσολόγγι των μελών της «Χρυσής Αυγής» προκάλεσε την αντίδραση της Τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Σε μια περίοδο όπου η κοινωνία δέχεται πρωτοφανείς επιθέσεις στα εισοδήματα και τα δικαιώματά της υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, η ακροδεξιά και ο εθνικισμός βρίσκουν ευκαιρία να διοχετεύσουν την απάνθρωπη ιδεολογία τους και να παραπλανούν το λαό για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων του.
Έτσι δεν είναι τυχαίο που “αξιώθηκε” η πόλη μας δει την Κυριακή 28-2-2010 το μεσημέρι, 30 περίπου παλουκοφόρους νεοφασίστες – χρυσαυγήτες, να αλωνίζουν το κέντρο φωνάζοντας εθνικιστικά, εμετικά και ρατσιστικά συνθήματα προκαλώντας τους δημοκρατικούς πολίτες.
Το τελευταίο κρούσμα της δράσης αυτών των φασιστοϊδών ήταν στα Χανιά με επίθεση και χάραγμα αγκυλωτών σταυρών στο χέρι καθηγήτριας. Τα πολιτικά κόμματα και οι οργανώσεις έχουν υποχρέωση να καταγγέλλουν τους νοσταλγούς του Χίτλερ στην Ελλάδα.
Συμπολίτες, συμπολίτισσες,Th
Με κάθε τρόπο πρέπει να εκφράσουμε την αποφασιστικότητα μας και να μην επιτρέψουμε την δημιουργία κλίματος νεοφασιστικής – ρατσιστικής βίας στο Μεσολόγγι καλώντας σε επαγρύπνηση όλους τους δημοκράτες ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζικά την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού».