Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Στο Αγρίνιο έγινε η ενημερωτική ημερίδα της Π.Ε.Δ. Δυτ. Ελλάδας για τις δημοτικές εκλογές!


Η ενημέρωση όλων των υποψήφιων που θα λάβουν μέρος στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών Αρχών της  περιόδου  2019-2023 ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 9 Απριλίου 2019  στο Αγρίνιο.
Η ημερίδα η οποία διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Ελλάδας (ΠΕΔ Δ.Ε ), έλαβε χώρα στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου  Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδας), ενώ  προσκεκλημένοι ήταν  όλοι οι υποψήφιοι  Επικεφαλής και Σύμβουλοι των υπό συγκρότηση Δημοτικών και Κοινοτικών συνδυασμών της Αιτωλοακαρνανίας.





Κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας,  εισηγητής της όποιας ήταν η κα Γεωργακοπούλου Βιβή στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, αναλύθηκε διεξοδικά όλο το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι τρέχουσες εκλογικές διαδικασίες, ενώ στον διάλογο που ακολούθησε δοθήκαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και απορίες των συμμετεχόντων.
Ανάλογες ενημερωτικές ημερίδες θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες και στις δυο άλλες Περιφερειακές Ενότητες  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος δηλ Αχαΐας και Ηλείας, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα δυσλειτουργιών και παρερμηνείας των κείμενων εκλογικών διατάξεων.