Τρίτη 23 Απριλίου 2019

"Περάστε για λογιστική ενημέρωση…" καλεί η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου τους επτά δημοτικούς συμβούλους


Άμεση είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου στην ανακοίνωση επτά δημοτικών συμβούλων για την οικονομική κατάσταση του δήμου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Στην απάντηση τονίζεται:
«Οι εκπρόσωποι (πλέον) συγκεκριμένου δημοτικού συνδυασμού που συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσα από μια θλιβερή ανακοίνωση ακυρώνουν τον ίδιο τον θεσμικό τους ρόλο τον οποίο τους ανέθεσαν οι πολίτες.
Λειτουργούν πλέον ως «φερέφωνα» ενός υποψηφίου (προφανώς λόγω αδυναμίας του ιδίου ν’ αρθρώσει πολιτικό λόγο) , παραθέτοντας …ανάκατες σκέψεις και στρεβλωμένα συμπεράσματα περί οικονομικών, υδρομέτρων, σχεδίων πόλης, αδέσποτων ζώων κι άλλων σχεδίων υπό μορφή ανακοίνωσης, χωρίς καμία συνοχή, έννοια ή σοβαρότητα.
Οι μέχρι πριν λίγο καιρό κατέχοντες κορυφαίες θέσεις που τους εμπιστεύθηκε η δημοτική αρχή, ξαφνικά ανακαλύπτουν την…ματαιότητα των ίδιων των πράξεών τους.



Σε ένα ρεσιτάλ κακού ρεβανσισμού, προσπαθούν με το γνωστό τρόπο να δημιουργήσουν και πάλι εντυπώσεις, μήπως και καλύψουν το έλλειμμα του συνδυασμού που πλέον εκπροσωπούν, ελλείψει  άλλων προτάσεων που ακόμη περιμένουν οι πολίτες. Ο καιρός άλλωστε είναι πολύ κοντά όπου όλοι ανεξαιρέτως θα κριθούν για τις συμπεριφορές τους.
Όσο για τους υπογράφοντες την ανακοίνωση με τα γνωστά …υστερόγραφα καλό θα ήταν να περάσουν απ τα αρμόδια γραφεία για ενημέρωση εάν ασφαλώς κι εφόσον το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικό κι όχι ένα ακόμη «πυροτέχνημα», σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης της εναπομείνασας θεσμικής τους πολιτικής τιμής.
Κάτι που όμως δεν φαίνεται πως προτίθενται να πράξουν, γιατί στο χθεσινό για παράδειγμα τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δεν εξέφρασαν καμία στιβαρή ανησυχία για την πορεία του Δήμου.
Πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει πως είτε συμφωνούν, είτε απαξιώνουν το θεσμό.
Εκτός κι αν προσπαθούν να βάλουν τα «θεμέλια» της υποτιθέμενης ανέλιξής τους σε νέα αξιώματα…»