Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

«O καιρός γαρ εγγύς και είδομεν τι μέλλει γενέσθαι..» ανταπαντούν στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου οι "επτά" δημοτικοί σύμβουλοι


Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των επτά δημοτικών συμβούλων Μεσολογγίου και υποψηφίων στον συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή» του Κ. Λύρου με τη δημοτική αρχή της πόλης αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του δήμου.
Έτσι σε ανταπάντηση στην χθεσινή ανακοίνωση της δημοτική αρχής (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) σε νέα τους δήλωση οι δημοτικοί σύμβουλοι  Βασιλείου Σπύρος, Γιαννόπουλος Κων/νος, Γυφτογιάννης Ιωάννης, Διαμαντόπουλος Σπύρος, Κότσαλος Ανδρέας, Κοκοτός Δημήτρης  και Τσέλιου-Παναγοδήμου Ευαγγελία σημειώνουν:
«Αξιότιμη Δημοτική Αρχή, μιας και η ανακοίνωσή σας είναι ανώνυμη και ανυπόγραφη,
Η συμμετοχή μας στα κοινά είναι δικαίωμά μας και έχει την έννοια της προσφοράς και μόνο. Τρανή απόδειξη τούτου είναι ότι ορισμένοι από εμάς είχαμε, όπως κι εσείς λέτε, θέσεις ευθύνης, τις οποίες δεν διστάσαμε να θυσιάσουμε προκειμένου να μην παραβούμε τις αρχές και τις αξίες μας. Άλλοι έχουν άγχος μη χάσουν τις "καρέκλες".
Φερέφωνα ούτε υπήρξαμε, ούτε θα υπάρξουμε. Είμαστε εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και έχουμε το δικαίωμα να διατυπώνουμε την άποψή μας.



Εάν δεν ισχύουν αυτά που λέμε θα μπορούσατε να απαντήσετε με στοιχεία. Εσείς επιλέξατε για άλλη μια φορά την τακτική του : "Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά Σπέρνω".
Αλήθεια οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ τι λένε;
Όσον αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο, έχετε δείξει εμπράκτως το πόσο το σέβεστε. Ακόμα περιμένουμε τις ζωντανές μεταδόσεις του στο διαδίκτυο για να ενημερώνεται ο κόσμος. Τελευταία δε, επιλέγετε και μεσημεριανές ώρες για τις συνεδριάσεις ενώ σας είχαμε επισημάνει πως αυτό δε βοηθάει στη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων και υποβαθμίζει το συγκεκριμένο όργανο.
Όσον αφορά το συνδυασμό στον οποίο έχουμε ενταχθεί σας ενημερώνουμε ότι ονομάζεται "Δημιουργική Ανατροπή" και έχει ως επικεφαλής του τον κ. Κώστα Λύρο, έναν άνθρωπο με κεφαλαίο Α, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό στην εποχή μας και βασικό κατά την άποψή μας για οποιονδήποτε θέλει να ανέλθει στο ανώτατο αξίωμα του Δήμου.
Τέλος και όσον αφορά στις προτάσεις μας, προέρχονται από την κοινωνία με την ανοικτή διαδικασία που εφαρμόσαμε, θα κριθούν και θα επιστρέψουν ανταποδοτικά στην κοινωνία. Μην αγχώνεστε λοιπόν γιατί εσείς σε όλη τη διαδικασία δεν είστε κριτής αλλά κρινόμενος και μάλιστα φορτωμένος με πάμπολλα θολά σημεία και υποσχέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας σας.
Υπομονή λοιπόν, το λόγο σε λίγο θα έχει ο λαός... "Ο καιρός γαρ εγγύς και είδομεν τι μέλλει γενέσθαι.."»