Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στο ΙΧΘΥΚΑ. Πέντε μήνες απλήρωτοι...

Τελευταία έχουν γραφεί και έχουν ακουσθεί πάρα πολλά σχετικά με το ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε και το προσωπικό που απασχολεί.. Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε πραγματικά με τις αιτίες που έφεραν την εταιρεία στο έσχατο σημείο απαξίωσής της .
Απλώς παρακολουθούσαν και έψαχναν να εντοπίσουν ως συνήθως το ψεγάδι.
Και δεν είναι υπεύθυνο το προσωπικό. Αυτοί που κατηγορούν είτε διαδίδοντας είτε γράφοντας για το προσωπικό του ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε δεν πίεσαν ως όφειλαν τις αρχές ( Δήμο ,Νομαρχία., Βουλευτές του Νομού και Υπουργεία ) ούτως ώστε να παραμείνει το ΙΧΘΥΚΑ στον τόπο τους να μη κλείσει ή να μη γίνει άλλη μία κλασική επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας σαν τόσες άλλες που έχει ο Νομός.
Έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από τότε που η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης είχε ενημερωθεί για την αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας του ΙΧΘΥΚΑ με την ίδια μορφή και εισηγήθηκε την αλλαγή που πρέπει να γίνει. Τρία χρόνια στα οποία δόθηκαν 2.000.000,00 € για να διατηρηθεί η φθίνουσα πορεία του ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε μέχρι την πλήρη απαξίωσή του.
Κατατέθηκαν επερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης. Τι αποτέλεσμα είχαν ; Σίγουρα κανένα . Ασχολήθηκαν καθόλου οι Κυβερνητικοί Βουλευτές του Νομού ; Ασχολήθηκε ο Δήμος που είναι και μέτοχος, άλλοι φορείς του Νομού ; Και αν ασχολήθηκαν ποιο το αποτέλεσμα ;
Σήμερα φθάσαμε σε ένα σημείο πολύ πιο χειρότερο από αυτό που υπήρχε πριν τρία χρόνια . Το προσωπικό έχει να πληρωθεί πέντε μήνες . Πόσο άλλο πρέπει να περιμένουμε και από πoιόν; Από την Διοίκηση ; Από τον Υπουργό ; Από τον Πρωθυπουργό; Κανείς δεν μας ενημερώνει υπεύθυνα.
Κατά διαστήματα ακούμε ότι μέρος ή όλο το προσωπικό θα απολυθεί, δεν χρειάζεται , άλλοτε λένε ότι δεν πρόκειται να θιγεί κανείς . Υπάρχει η δυνατότητα και η Νομοθεσία ( Ν.3613/07 ) για την μετάταξη του προσωπικού. Αφού υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό γιατί δεν αποφασίζουν σύντομα γι’ αυτό;
Είμαστε τρία χρόνια όμηροι της κατάστασης αυτής . Δουλειά στην εταιρεία που είμαστε θέλουμε. Δεν θέλουμε να λέει η τοπική κοινωνία ότι μας πληρώνουν για να καθόμαστε. Ο Νομάρχης μας διαβεβαίωσε από πέρσι ότι μπορεί να απορροφήσει κάποια άτομα . Μπορεί να βοηθήσει η Διοίκηση γι’ αυτό;
Υπάρχει κάποιος Φορέας που να έχει άμεση γνώση και να θέλει να διατηρηθεί το ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε στον αξιόλογο περιβαλλοντικά χώρο που βρίσκεται τώρα; Ας μη τα παραχωρήσουμε όλα για όποιου είδους ίδιο όφελος .
Οι εργαζόμενοι στο ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε