Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Ημίωρος αποκλεισμός της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων από αγανακτισμένους κατοίκους του Μεσολογγίου

Σε ημίωρο αποκλεισμό της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της γέφυρας του Ευήνου έξω από το Μεσολόγγι προέβησαν το μεσημέρι, κάτοικοι της περιοχής, με επικεφαλής το δήμαρχο Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλο, για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο και όχι στην πόλη τους που είναι η πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης.
«Παντού και πάντα τα Εφετεία ιδρύονται στις πρωτεύουσες των νομών» ήταν το σύνθημα των συγκεντρωμένων.
Ο αποκλεισμός της Εθνικής Οδού διήρκησε για μισή περίπου ώρα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα και στα δυο ρεύματα του δρόμου.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Μεσολογγίου Γιάννη Αναγνωστόπουλο: «η κινητοποίηση είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και είναι το έσχατο μέσο πίεσης στην κεντρική εξουσία για να αναχαιτίσουμε την συνεχιζόμενη απαξίωση και υποβάθμιση της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
Χθες ήταν το ΤΕΙ, σήμερα είναι το Εφετείο, το Νοσοκομείο, ο Πολιτισμός.
Αν δεν υπάρξουν άμεσες δεσμεύσεις για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος δηλαδή της ίδρυσης Εφετείου στο Μεσολόγγι και ταυτόχρονα δεν σταματήσει η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης τότε θα αναγκαστούμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις με πιο ακραίες ενέργειες.
Δυστυχώς βγαίνουμε στο δρόμο για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Ζητώ συγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία που υπέστησαν αλλά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις εκ μέρους τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας».
Τέλος με το αίτημα της ίδρυσης Εφετείου στο Μεσολόγγι οι δικηγόροι της περιοχής(Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Αιτωλικού, Αστακού και Οινιάδων) απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και επτά μήνες, ενώ στο αίτημα αυτό έχουν συνηγορήσει δέκα δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων.