Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση της Μαρίνας Μεσολογγίου

Με σημερινή της απόφαση η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας ενέκρινε το πρακτικό αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών για τη β΄ φάση της Μαρίνας Μεσολογγίου και κατά συνέπεια τον ανάδοχο του έργου που είναι η ολλανδικών συμφερόντων κοινοπραξία «J.P.P. MENNEN – Ι.Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ».
Να σημειώσουμε ότι για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών υπήρξε καθυστέρηση ενός χρόνου περίπου λόγω ενστάσεων που είχαν υποβληθεί από τις άλλες κοινοπραξίες που μετείχαν στο διαγωνισμό καθώς και αποφάσεων που έμμεσα τις στήριξαν.
Τελικά η λύση δόθηκε με αποφάσεις του ΣτΕ και του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Βουλγαράκη, με τις οποίες δόθηκε η δυνατότητα στο άνοιγμα και την έγκριση και των οικονομικών προσφορών.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και σε δυο μήνες περίπου οι «μπουλντόζες» θα αναλάβουν δράση.
Για το θέμα ο δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Επιτέλους ένα έργο ζωτικής σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, μετά την έγκριση από τη Λιμενική Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας, του πρακτικού αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών για το έργο: «Αξιοποίηση Τουριστικού Λιμένα Μαρίνας Μεσολογγίου».
Η εξέλιξη αυτή σίγουρα μας ικανοποιεί για δυο λόγους. Ο πρώτος ότι σύντομα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για υποδοχή τουριστών στο Μεσολόγγι. Ο δεύτερος για τη δικαίωση της θέσης που είχαμε εκφράσει δημόσια πριν ένα χρόνο, όταν εγκαλούσαμε θεσμικούς παράγοντες ότι με ενέργειες τους κωλυσιεργούν την εξέλιξη του έργου.
Δυστυχώς εξαιτίας της στάσης τους αυτής χάθηκε ένας χρόνος… για την Μαρίνα.
Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι όλοι κρίνονται…
Εύχομαι στον ανάδοχο να τηρήσει πιστά το χρονοδιάγραμμα της πρότασής του».

Ως MessolonghiNews αναρτησή μας πέρυσι είχαμε επισημάνει ότι κάποιοι «παίζουν» παιγνίδια με τη Μαρίνα και δυστυχώς για την πόλη επιβεβαιωθήκαμε, από τις εξελίξεις.
Για να διαβάσετε την ανάρτησή μας πατήστε εδώ