Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Νοσεί η Δημόσια Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία...



Η κατάσταση της υγείας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ήταν το μοναδικό θέμα που απασχόλησε την χθεσινή (Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008) τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Νομάρχη Θύμιου Σώκου, να αποδεχθεί το σώμα την εισήγηση του αρμόδιου Αντινομάρχη κ. Γιώργου Χριστογιάννη, ως πρόταση θέσεων και διαλόγου για την επίλυση των κρίσιμων θεμάτων της υγείας στο νομό.
Αφού αυτή συμπληρωθεί από τις παρατάξεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα σταλεί στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος θα κληθεί να επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία για να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος της δημόσιας υγείας.
Στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. κ. Νίκος Μωραΐτης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι του συνόλου σχεδόν των δήμων του νομού, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Νικόπουλος, ο υποδιοικητής κ. Τσιρώνης, οι διοικητές των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, του Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμφιλοχίας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.Μ.Ε.Α. Αγρινίου, διευθυντές Κέντρων Υγείας, ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, ο πρόεδρος των Ιατρών Ι.Κ.Α. Αγρινίου, οι εκπρόσωποι ιατρών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ο εκπρόσωπος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των εργατικών Κέντρων, εκπρόσωπος των οδοντιάτρων του νομού καθώς και ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου.
Κοινός τόπος όλων των ομιλητών, πέρα από τις όποιες διαφοροποιήσεις, ήταν ότι η Αιτωλοακαρνανία στα θέματα της δημόσιας υγείας διαχρονικά νοσεί και ότι η πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να συζητηθεί το θέμα με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τους εκπροσώπους της κοινωνίας αποτελεί σημαντικό βήμα για την διεκδίκηση της επίλυσης των κρίσιμων θεμάτων υγείας στο νομό.
Ολόκληρη η εισήγηση του αντινομάρχη Γιώργου Χριστογιάννη (εδώ)