Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη με την ελπίδα ότι κάτι καλό θα έχει γίνει στο 1ο Λύκειο Μεσολογγίου

Για να λυθεί ένα πρόβλημα πρώτα από όλα πρέπει να αναγνωριστεί σαν τέτοιο. Πρέπει να γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές του να ευαισθητοποιηθούν φορείς και πολίτες και έτσι να δρομολογηθεί η λύση του.
  • Πριν λίγο καιρό ελάχιστοι γνώριζαν τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου.
  • Πριν λίγο καιρό πολύ λίγοι αναγνώριζαν πόσο σημαντικό ήταν να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα ώστε να μπορεί στοιχειωδώς να λέγεται σχολείο που φοιτούν εκεί μαθητές.
  • Πριν λίγο καιρό πολύ λίγοι πίστευαν ότι μπορεί να δοθεί λύση

Στις 9/5/2008 σε ανοιχτή εκδήλωση δείξαμε τις εικόνες του σχολείου. Τις εικόνες που μας πληγώνουν. Τις εικόνες της ντροπής. Συγχρόνως κάναμε ένα απολογισμό των ενεργειών μας ώστε να πεισθούν οι υπεύθυνοι και αναγνωρίσαμε την αποτυχία μας. Εκείνο το βράδυ υποσχεθήκαμε ότι οι εικόνες αυτές θα ταξίδευαν μακριά, θα τις δείχναμε σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαμε και για πρώτη φορά ακούστηκε η ιδέα ότι αν οι αρμόδιοι ακόμη μια φορά αδιαφορούσαν να πάρουμε το θέμα στα χέρια μας.

Η « έκκληση βοήθειας» που κάναμε έφερε και τις πρώτες αντιδράσεις. Δημοσιεύτηκε τόσο σε εφημερίδες του Μεσολογγίου όσο και του Αγρινίου, μεταδόθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς. «ανέβηκε» σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Συγχρόνως δεχτήκαμε την συμπαράσταση από διάφορους φορείς και εταιρείες αλλά και από πολλούς πολίτες της πόλης.
  Η κ. Καλαφάτη μας τηλεφώνησε από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και ζήτησε πληροφορίες, ο κ. Φρέρης από την «Γέφυρα» ΑΕ δήλωσε ευαισθητοποιημένος όπως και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου καθώς και ο σύλλογος ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ. Συζήτηση έγινε για το θέμα και στην επιτροπή παιδείας του Δήμου. Περιμένουμε ακόμα απάντηση από την Νομαρχία μια και το θέμα έχει και υγειονομική πλευρά (τουαλέτες) και από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Η επόμενη κίνηση που κάναμε ήταν να ανοίξουμε κατάλογο εθελοντών αφού μας ανησυχεί η βραδύτητα αντιδράσεων των υπευθύνων και ο Σεπτέμβρης είναι κοντά. Εκεί πραγματικά μας συγκίνησε ιδιαίτερα η προσφορά των μαθητών του σχολείου αλλά και εκπαιδευτικών της πόλης. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος μας ζήτησε να περιμένουμε λίγο ακόμη γιατί πιστεύει ότι θα μπορέσει να δρομολογήσει ο Δήμος τις απαραίτητες επισκευές.

Χαιρετίζουμε την πρόθεση αυτή και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008. Μια βδομάδα πριν ανοίξουν οι πόρτες των σχολείων.

  • Για να διακοσμήσουμε τις βαμμένες (ελπίζουμε) αίθουσες για να τακτοποιήσουμε τα καινούρια (ελπίζουμε) θρανία και καρέκλες.
  • Για να επισκεφθούμε τις ανακαινισμένες (ελπίζουμε) τουαλέτες.

Γιαυτό από τώρα κάνουμε ακόμη μια φορά έκκληση για προσφορά σε αφίσες κάδρα πίνακες χάρτες για να βάλουμε στις αίθουσες. Αν πάλι καμιά υπόσχεση δεν έχει κρατηθεί εκεί θα είμαστε να κάνουμε και τα υπόλοιπα και ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του!

Γιατί όπως είπε και ο Δήμαρχος: «κάθε γονιός πολύ λογικά πιστεύει ότι το σχολείο είναι σαν το σπίτι του».Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» 3/6/2008 σε ερώτηση για το 1o Λύκειο Μεσολογγίου και την κατάσταση που βρίσκεται. Εμείς τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε. Ένα είναι σίγουρο. Τίποτα δεν μπορεί να μείνει και δεν θα μείνει ίδιο.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και να μη χαθούμε.......
Σύλλογος Γονέων 1ου Λυκείου Μεσολογγίου