Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

"Κόκκινο" από το ΣτΕ στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας

"Κόκκινο" άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υλοποίηση των εξαγγελιών του υπουργείου Δικαιοσύνης για ίδρυση δύο νέων πολιτικών εφετείων σε Αγρίνιο και Μυτιλήνη. 

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ανέβαλε την επ’ αόριστον την επεξεργασία των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων, κρίνοντας πως εσφαλμένα αναφέρεται σε αυτά ότι από την ίδρυση των δύο νέων εφετείων «δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού». 

Οπως σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας στις σχετικές γνωμοδοτήσεις τους, από τη ίδρυση των νέων εφετείων θα υπάρξει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς για τη λειτουργία τους θα χρειαστεί ενοικίαση του χώρου στέγασής τους, στελέχωση και υλικοτεχνική υποδομή, γραμματειακή υποστήριξη αλλά και κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων. 

Με το σκεπτικό αυτό το ΣτΕ ανέβαλε την επεξεργασία των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων μέχρι το υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει μελέτη για τη δαπάνη που προκαλείται από την ίδρυση των εφετείων για την επόμενη πενταετία και να αναφέρει σε ποια πίστωση του προϋπολογισμού θα εγγραφεί αυτή.
Πηγή: www.protothema.gr, www.ana.gr