Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Εκδήλωση για τον Γεώργιο Δροσίνη από την Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε συνεργασία με το Μουσείο Δροσίνη διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων από την γέννηση του ποιητή Γεωργίου Δροσίνη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 6 και μισή το βράδυ, στο Βυρώνειο Κτήριο Μεσολογγίου.
Αφού προηγηθούν χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου κ. Ροδάνθη Φλώρου και την Πρόεδρο του Συλλόγου "Οι Φίλοι του Μουσείου Γεωργίου Δροσίνη" κ. Ελένη Βαχάρη θα ακολουθήσει ομιλία από την κ. Έρη Σταυροπούλου, Καθηγήτρια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Ο Γεώργιος Δροσίνης και η Εποχή του».
Στην συνέχεια θα παρουσιαστεί το ηχητικό ντοκουμέντο με τον ποιητή να απαγγέλει «Το Μοιρολόι της Όμορφης» και κατόπιν η Κάτια Ζαβιτσανάκη, πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών θα αποδώσει στο πιάνο μελοποιημένη ποίηση του Γεωργίου Δροσίνη.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Μεσολογγίτης ζωγράφος, Ανδρέας Σακκαλής θα δωρίσει μία ελαιογραφίας- πορτραίτου του ποιητή που φιλοτέχνησε στο «Μουσείο Γεωργίου Δροσίνη» που λειτουργεί στην Κηφισιά.
Ατομικές προσκλήσεις δεν θα αποσταλούν.