Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

"Έσβησε" ...ο Νίκος Κακαουνάκης

"Έφυγε" από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης, σε ηλικία 73 ετών, ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης, ο οποίος νοσηλευόταν επί ημέρες με πρόβλημα υγείας. Ο Νίκος Κακαουνάκης είχε υποβληθεί προ ημερών σε εγχείρηση για να...αφαιρεθεί πολύποδας στο έντερο, ένα χειρουργείο που αρχικά είχε θεωρηθεί ως επέμβαση ρουτίνας, ωστόσο στη συνέχεια η υγεία του παρουσίασε επιπλοκές.
Τις τελευταίες ώρες ο δημοσιογράφος παρουσίασε νεφρική, ηπατική και αναπνευστική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για τη ζωή του. Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του έπειτα από μία επέμβαση ρουτίνας στον Ευαγγελισμό έκανε τους οικείους του να μιλούν για ιατρικά λάθη και αναγκάστηκαν τελικά να τον μεταφέρουν σε ιδιωτική κλινική, όπου και τελικά εξέπνευσε.
Από την πλευρά τους οι θεράποντες ιατροί του Νίκου Κακαουνάκη στον Ευαγγελισμό απαντούν ότι δεν έγινε απολύτως κανένα λάθος.
Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε στην Κρήτη και με την παρουσία του σφράγισε τον χώρο της ηλεκτρονικής και έντυπης δημοσιογραφίας.
Η εκπομπή του "Μια στο καρφί και μια στο πέταλο", αρχικά από τον ΣΚΑΪ και στη συνέχεια από τη συχνότητα του Flash 96.0 είχε γίνει θεσμός στο ραδιόφωνο, ενώ τα τελευταία χρόνια "αγαπημένο του παιδί' ήταν η εκδοτική του προσπάθεια με την εφημερίδα "Καρφί".
Η χειμαρρώδης παρουσία του δεν έλειψε και από τα τηλεοπτικά παράθυρα, καθώς ο Νίκος Κακαουνάκης ήταν σχολιαστής σε δελτία ειδήσεων, ενώ ήταν και άνθρωπος που ανέλαβε να εκτοξεύσει στα ύψη τη θεαματικότητα της πρωινής ζώνης του Mega, με την εκπομπή "Κοινωνία Ώρα 8".
Αναδημοσίευση από το protothema. gr