Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Έφερε αποτελέσματα η «πίεση» Σαλμά...

Με δεδομένη την αυριανή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο πρώην υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Αιτωλοακαρνανία απ’ ότι πληροφορούμαστε τα δυο από τα τρία ζητήματα στα οποία εστίαζε το ενδιαφέρον του ο. κ. Σαλμάς βαίνουν προς επίλυση.
Συγκεκριμένα το διάστημα που μεσολάβησε από την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης υπήρξε χρηματοδότηση από το Υπουργειο Οικονομικών, στη ΔΕΠΑΝΟΜ με αποτέλεσμα να εξοφληθούν απαιτήσεις στην κατασκευάστρια εταιρεία του νέου νοσοκομείου στο Αγρίνιο και ως εκ τούτου ξαναρχίζουν οι εργασίες κατασκευής που έχουν ανασταλεί εδώ και ένα και πλέον μήνα.
Επίσης δίνεται το «πράσινο» φως για την κρίση των γιατρών που θα στελεχώσουν την ΜΕΘ Αγρινίου και κατά συνέπεια αίρονται τα εμπόδια της απρόσκοπτης λειτουργίας της.
Έτσι από την αυριανή συζήτηση στη Βουλή μένει να δούμε τη θέση της Υπουργού Υγείας αναφορικά με την πλήρωση των 73 θέσεων ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία, ΚΥ και ΠΙ της Αιτωλοακαρνανίας σύμφωνα με την κατανομή που είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.
Σε κάθε περίπτωση και με βάση την ενημέρωση που έχουμε εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η ενέργεια του Μάριου Σαλμά (σ.σ. κατάθεση ερώτησης) πέτυχε τον στόχο της μιας και η κυβερνητική αντίδραση ήταν άμεση.