Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Προεταοιμασία για τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για Επαγγελματοβιοτέχνες


Συνάντηση για την καλύτερη προετοιμασία σεμιναρίων που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον από το παράρτημα Δυτικής Ελλάδος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΕΣΕΒΕΕ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλ/νίας Πάνου Ράπτη, μελών του Δ.Σ., εκπροσώπων των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας και εκπροσώπων του περιφερειακού Τμήματος του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Αγρίνιο.
Ο υπεύθυνος του ΚΕΚ Νικόλαος Μπαρδάκης και ο διευθυντής του Αλέξης Πλέσιας, ενημέρωσαν για τα σεμινάρια που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών του κάθε Σωματείου, αλλά και των σεμιναρίων που είναι υποχρεωτικά από την πολιτεία.
Σκοπός, η παροχή συνδρομής στα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας, με την αύξηση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση για την καλύτερη προετοιμασία σεμιναρίου του ΕΦΕΤ που είναι υποχρεωτικό για τους εργαζομένους στα επισιτιστικά επαγγέλματα.
Τα έτη 2007 , 2008 και 2009 η εκπαιδευτική δραστηριότητα του παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στη πόλη του Αγρινίου ήταν αξιοσημείωτη. Το παράρτημα σε συνεργασία με την Ο.Ε.Β.Ε. Αιτωλοακαρνανίας αλλά και με τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της, υλοποίησε συνολικά 24 εκπαιδευτικά προγράμματα (σεμινάρια) ,καλύπτοντας υπαρκτές και σε πολλές περιπτώσεις επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες των επαγγελματοβιοτεχνών.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπαρδάκης, « Η συνεργασία με τον πρόεδρο και την διοίκηση της τοπικής Ομοσπονδίας, αλλά και τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά στελέχη που είναι μέλη της διοίκησης των πρωτοβάθμιων σωματείων των επαγγελματοβιοτεχνών της περιοχής, συνέβαλε θετικά στη υλοποίηση του σημαντικού αυτού εκπαιδευτικού έργου.»
Τα φυσικά αντικείμενα εκπαίδευσης των σεμιναρίων που υλοποιήθηκαν αφορούσαν κατάρτιση σε άσκηση καθηκόντων τεχνικών ασφαλείας είτε των ίδιων των επαγγελματιών ,είτε υπαλλήλων της επιχείρησης για Β΄ ή Γ΄ κατηγορία επικινδυνότητας, εμπειροτεχνών για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, εισαγωγή στη χρήση Η/Υ ,καθώς και αρκετά ακόμη εξειδικευμένα θέματα ,αναλόγως των ιδιαιτέρων αναγκών του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Συνολικά, τα τρία τελευταία χρόνια επιμορφώθηκαν 423 άτομα, όλοι τους αυτοαπασχολούμενοι , ιδιοκτήτες ή και εργαζόμενοι σε Πολύ μικρές ή Μικρές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής .