Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Α. Διαμαντοπούλου: "Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας θα είναι καινοτόμο και διαφορετικό"


Σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας τονίζοντας ότι κατεύθυνση του υπουργείου είναι αυτό να αποτελέσει ένα καινοτόμο και σύγχρονο ακαδημαϊκό ίδρυμα που θα «διαφέρει» από τα υφιστάμενα.
Μάλιστα η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι από την προσεχή Δευτέρα ξεκινά ανοιχτή διαβούλευση για την επιλογή νέας διοικούσας επιτροπής, η οποία και θα ανακοινωθεί πριν τα Χριστούγεννα.
«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας στόχος μας είναι να πάρει τα χαρακτηριστικά, του καινοτόμου και διαφορετικού Πανεπιστημίου.
Το λέω γιατί είναι το πιο πρόσφατο πανεπιστήμιο και επειδή είναι το πιο πρόσφατο έχουμε τον στόχο να γίνει και το πιο σύγχρονο.
Θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες με τη διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης στην αλλαγή της διοικούσας ώστε να έχουμε μια διοικούσα με προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της οικονομίας που θα δώσουν, γιατί αυτό θέλουμε μια διαφορετική πνοή σ’ αυτό το Πανεπιστήμιο.
Αν χρησιμοποιήσουμε το πλεονέκτημα ότι είναι ένα πολύ πρόσφατο πανεπιστήμιο για να το κάνουμε ένα διαφορετικό πανεπιστήμιο.
Πριν τα Χριστούγεννα πιστεύω ότι θα ανακοινωθεί η διοικούσα»
σημείωσε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
Από τη δήλωση αυτή της κας Διαμαντοπούλου προκύπτει ότι η κατεύθυνση του υπουργείο στο συγκεκριμένο θέμα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με την πεπατημένη στην ανάπτυξη νέων πανεπιστημίων στη χώρα την τελευταία δεκαπενταετία.