Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

Προχωρά η ελεγχόμενη στάθμευση στη Ναύπακτο


Με στόχο την ομαλοποίηση της κυκλοφοριακής λειτουργίας στο κέντρο της πόλης αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Ναυπάκτου προχωρά το έργο της ελεγχόμενης στάθμευσης.
«Με σχέδιο και πρόγραμμα υλοποιούμε μία σειρά έργων που αλλάζουν την πόλη, δημιουργώντας ένα δίκτυο ολοκληρωμένων και ουσιαστικών παρεμβάσεων, προκειμένου οι συμπολίτες μας να ζουν σε μία φιλική και ανθρώπινη πόλη»,
τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου, Θανάσης Παπαθανάσης κατά την παρουσίαση του έργου που έγινε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπάκτου.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι με τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου, την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης στον αστικό ιστό της πόλης, την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών, την ελεγχόμενη στάθμευση σε συνδυασμό και με τη λειτουργία των υφιστάμενων, αλλά και νέων χώρων στάθμευσης η Ναύπακτος αλλάζει και γίνεται μία σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη.

Η ελεγχόμενη στάθμευση τίθεται σε λειτουργία αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Η Μελέτη περιλαμβάνει 274 θέσεις επισκεπτών, 251 θέσεις κατοίκων και 84 μικτές θέσεις. 609 είναι οι συνολικές θέσεις στάθμευσης.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00-15:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00, ενώ το Σάββατο από τις 09:00-15:00.

Το κόστος ανέρχεται για τους επισκέπτες σε 1€ ανά ώρα και 6€ την ημέρα, ενώ για τους μόνιμους κατοίκους είναι 25€ το χρόνο για το πρώτο όχημα της οικογένειας, 50€ για το δεύτερο και 300€ για τα επόμενα.

Η χρέωση μπορεί να γίνεται με κάρτα αλλά και με κινητό.
20% φθηνότερα θα στοιχίζει η χρέωση με χρήση κινητού τηλεφώνου (0,80 €/ώρα και χρέωση ανά λεπτό).
Με την Ελεγχόμενη Στάθμευση :
Ομαλοποιείται η κυκλοφοριακή λειτουργία στο κέντρο της πόλης
Τονώνεται η εμπορική δραστηριότητα
Εξυπηρετούνται οι επισκέπτες
Διασφαλίζεται η στάθμευση των κατοίκων του κέντρου.