Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Θετικά σχόλια για τη δραστηριότητα του Οργανισμού Προαγωγής της Υγείας "Άγιος Λουκάς Κριμαίας"

Πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, το 8ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Διαρκής Εκπαίδευσης Ψυχολόγων, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Ψυχολογικός Σύλλογος, με εισηγητές τους κο Βασίλειο Σταμάτη, Ψυχολόγος Μ.Sc. – Νοσηλευτής, Συνεργάτης του Οργανισμού « Άγιος Λουκάς Κριμαίας» και μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και Συντονιστής του Σεμιναρίου και την κα Βάγια Παπαγεωργίου, MD Παιδοψυχίατρο και Ειδικό TEACCH.
Θέμα του Σεμιναρίου ήταν « Αυτισμός- Εισαγωγική Παρουσίαση της Μεθόδου της ‘Δομημένης Διδασκαλίας (Structured Teaching)’ και του Προγράμματος Teacch (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας). Συντονιστής του Σεμιναρίου ήταν ο κος Βασίλειος Σταμάτης.
Το Σεμινάριο απευθυνόταν στα Μέλη του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, και σε Ψυχολόγους και τελειοφοίτους - επί πτυχίω φοιτητές Ψυχολογίας, υπό εγγραφήν στον Πανελλήνιο Ψυχολογικό Σύλλογο. Το Σεμινάριο παρακολούθησαν 70 μέλη του Συλλόγου, υπήρχε περιορισμένος αριθμός συμμετοχόντων και τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας.
Το θέμα εισήγησης του κου Σταμάτη ήταν: « Ίδρυση και Λειτουργία του Οργανισμού Προαγωγής της Υγείας « Άγιος Λουκάς Κριμαίας» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας».
Κατά την εισήγησή του, απεύθυνε χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Κοσμά, με ευχές για καλή ευόδωση των αγώνων του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου.
Στη συνέχεια ανέπτυξε τους σκοπούς της δημιουργίας αυτού του Οργανισμού, τις δράσεις που έχει αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα που λειτουργεί και τέλος τους μελλοντικούς στόχους του.
Μετά το πέρας της εισήγησης, υπήρξε μια θετική αποδοχή από τους συμμετέχοντες του μέχρι τώρα έργου του Οργανισμού «Άγιος Λουκάς Κριμαίας» και επισημάνθηκε η σπουδαιότητα- αναγκαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών, από την πλευρά της Εκκλησίας, για δημιουργία υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
Ακολούθως, η κα Παπαγεωργίου, παρουσίασε εισαγωγικά τη Μέθοδο της ‘Δομημένης Διδασκαλίας (Structured Teaching)’ και του Προγράμματος Teacch (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας).
Μίλησε, επίσης, για την έλλειψη Κρατικών Φορέων για την κατάρτιση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας αντιμετώπισης του Αυτισμού και της θεραπευτικής υποστήριξης των οικογενειών με παιδί με Αυτισμό.
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 26310 24959 ή να ενημερώνεστε από το Ιστολόγιο του Οργανισμού, στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση http://opyimaa.blogspot.com/.