Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Προβλήθηκε η τέχνη, προβλήθηκε το Μεσολόγγι χθες στην ΕΡΤ3 (VIDEO)




Με δεδομένο, ότι αφετηρία για την ενασχόληση του Βασίλη Αρτίκου με την «καλλιτεχνική» φωτογραφία αποτέλεσε, το τοπίο και το περιβάλλον της περιοχής του Μεσολογγίου, η χθεσινή παρουσίασή του, από τη νέα σειρά της ΕΡΤ3 «Τα αδέλφια μας οι άνθρωποι» αποτέλεσε εκτός των άλλων, μια σημαντική προβολή του Μεσολογγίου, σε όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό.
Τόσο τα στιγμιότυπα με την καθημερινή «κίνηση» του Βασίλη Αρτίκου στην πόλη, όσο και η παρουσίαση φωτογραφιών του ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, το μοναδικού κάλλους φυσικό τοπίο του Μεσολογγίου, συνθέτοντας μια καταπληκτική διαφημιστική προβολή της περιοχής.
Ταυτόχρονα, όμως η σειρά ανέδειξε τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την προσωπικότητα και το καλλιτεχνικό έργο του Βασίλη Αρτίκου, σε επίπεδο γνώσης αλλά και κουλτούρας. Χαρακτηριστικά που δίνουν τη δυνατότητα να πούμε ότι στην ελληνική περιφέρεια υπάρχουν άνθρωποι, που δημιουργούν θετικά χωρίς «τεχνητή» ώθηση.
Και οι άνθρωποι αυτοί είναι πολλοί…



Ειδικά στο Μεσολόγγι υπάρχουν παραδείγματα πνευματικών ανθρώπων με διεθνείς διακρίσεις και αναγνώριση, στις τέχνες και τα γράμματα. Άνθρωποι που συνειδητά επέλεξαν να μείνουν στο Μεσολόγγι, μακριά από τα κέντρα «τεχνητής» ανάδειξης καλλιτεχνών. Το ίδιο συμβαίνει και στο γειτονικό Αγρίνιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε Ακακία Κορδόση στη λογοτεχνία, Απόστολος Κούστας στη χαρακτική, Βασίλης Παπασάικας στη γλυπτική.
Έτσι, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Βασίλης Αρτίκος έρχεται ως συνεχιστής αυτής της παράδοσης…
Τέλος, αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε το επόμενο επεισόδιο της σειράς που παρουσιάζει τον Γιώργο Σκυλογιάννη που δραστηριοποιείται στη γειτονική Άμφισσα, καθώς θέλουμε να πιστεύουμε ότι εκτός της καλλιτεχνικής του πορείας, θα αναδεχθεί μέσω της σειράς το πώς κατάφερε με την στήριξη της εκεί τοπικής αυτοδιοίκησης να φτιάξει έναν πολύπλευρο δημοτικό πολιτιστικό οργανισμό που συμμετέχουν εκατοντάδες νέοι της περιοχής, χωρίς ανούσιες «επαρχιώτικες» συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις…